Ειδησεογραφικό site

Reuters: Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα -Στην “καλύτερη” προκηρύσσονται πρόωρες κάλπες

28

Το καλό, το «φτωχό», το κακό και το καταστροφικό σενάριο για την Ελλάδα παρουσιάζει ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος του πρακτορείου Reuters Xιούγκο Ντίξον με φόντο το χθεσινό αδιέξοδο στις Βρυξέλλες.

Τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα, το καλό, το «φτωχών αποτελεσμάτων», το κακό, και το καταστροφικό, παρουσιάζει την Πέμπτη στο Twitter ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος του πρακτορείου Reuters Xιούγκο Ντίξον στον απόηχο του διαφαινόμενου αδιεξόδου των Βρυξελλών.

– Καλό σενάριο: Ο Τσίπρας συμφωνεί μεν με τους δανειστές, αλλά δεν κατορθώνει να πείσει τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές

– Σενάριο μηδαμινών αποτελεσμάτων: Ο Τσίπρας συμφωνεί με τους πιστωτές, κατορθώνει να κρατήσει τους σκληροπυρηνικούς μαζί του, αποτυγχάνει να εφαρμόσει σωστά τα μέτρα και η κρίση επανέρχεται σε μερικούς μήνες.

– Κακό σενάριο: Ο Τσίπρας δεν κατορθώνει να πετύχει συμφωνία, και μετά την επιβολή περιορισμού κίνησης κεφαλαίων από τους δανειστές παραδίδει την εξουσία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

– Καταστροφικό σενάριο: Ο Τσίπρας δεν επιτυγχάνει συμφωνία, η χώρα χρεοκοπεί, διατηρεί την εξουσία (πιθανόν μετά νέες εκλογές) και συνεχίζει την αντιπαράθεση με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τις περίπου πεντάωρες συνομιλίες, ότι «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι».

«Πρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα» χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές το προσχέδιο συμφωνίας. «Απ’ ό,τι φαίνεται σκλήρυναν τη στάση τους μετά το Βερολίνο. Αυτοί προτείνουν παράταση του τρέχοντος προγράμματος (για όσο χρόνο ζητήσουμε εμείς) για να πάρουμε τα λεφτά του προγράμματος, αλλά αυτό δεν βγαίνει» σημείωναν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.