Ειδησεογραφικό site

Reuters: Το ρίσκο Σαμαρά με την εκλογή Προέδρου έφερε «βουτιά» στις αγορές

48

Οι ελληνικές μετοχές υπέστησαν την πιο απότομη πτώση που είχαν να δουν για  περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν όταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να ρισκάρει -τόσο για το δικό του μέλλον όσο και για το μέλλον της χώρας- αναγγέλλοντας προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, αν ο Σαμαράς δεν καταφέρει να εξασφαλίσει νίκη στις προεδρικές εκλογές, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, στις οποίες είναι πολύ πιθανό να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι χρηματιστηριακές αγορές πήραν την απόφαση του Σαμαρά άσχημα και ο Γενικός Δείκτης της αγοράς της Αθήνας υποχώρησε κατά 12,78%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987. Την ίδια στιγμή το 10ετές ομόλογο ανέβηκε στο 8,09%, επίπεδο όπου η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δανειστεί.

Όσοι κατέχουν ομόλογα φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας.

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε μεγάλη μεταβλητότητα τους επόμενους μήνες, καθώς οι επενδυτές είναι πιθανό να αποφύγουν τις ελληνικές μετοχές έως ότου ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση,» δήλωσε ο αναλυτής της IHS Global Insight , Diego Iscaro.

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr:

-Η οικονομία σε περιδίνηση – Βουλιάζουν μετοχές, ομόλογα και Χρηματιστήριο – Τι γράφουν τα διεθνή Μέσα για την εκλογή ΠτΔ και ΣΥΡΙΖΑ

-Μοσκοβισί για Σαμαρά: «Ξέρει που πηγαίνει» – Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό

Τα σχόλια είναι κλειστά.