Ειδησεογραφικό site

Reuters: Οι Γερμανοί συνεχίζουν να στηρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο αλλά κοιτάζουν και το Plan B

67

«Η Έξοδος της Ελλάδας από το ΔΝΤ θα δοκιμάσει τις δυνατότητες της Ευρωζώνης.» αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου. Τι λένε για τον Τσίπρα και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η ιστοσελίδα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι “Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά εξετάζουν και το πλαίσιο του Plan B” αποκάλυψε ο Jens Bastian, πρώην μέλος της Task Force.

 

 

reuters2

Στο δημοσίευμα μάλιστα, που υπογράφει ο Paul Taylor αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο θα δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρωζώνης“, εξηγώντας πως παρά τις δειλές ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, η σημερινή πολιτική κατάσταση ίσως να μην αντέξει πολύ ακόμα. Αναφερόμενο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Reuters σημειώνει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει, θα είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα βαθιά εχθρικό στο πρόγραμμα της τρόικας θα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ευρώπη.

Τονίζεται τέλος πως “ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Γιορκ Άσμουσεν, έχει συναντήσει τον Τσίπρα τουλάχιστον τρεις φορές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί επίσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάριο Ντράγκι”.

reuters1

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.