Ειδησεογραφικό site

Reuters: Μέχρι τις 15 Μαΐου ανακοινώσεις για συμφωνία με την Fraport για τα αεροδρόμια

37

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προχωρήσει γρήγορα στην οριστικοποίηση της συμφωνίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ με την γερμανική εταιρεία Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια και το άνοιγμα ξανά των προσφορών για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος που ασχολείται με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το σχέδιο της προώθησης των δύο μεγάλων «πωλήσεων», η μοίρα των οποίων – όπως σημειώνει το πρακτορείο – είχε τεθεί σε αμφιβολία από τη στιγμή που πήρε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας – φαίνεται να είναι η τελευταία συναίνεση που προσφέρεται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την παροχή βοήθειας από ΔΝΤ και ΕΕ.

Τη δήλωση, πάντως, αρνήθηκαν να σχολιάσουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομίας, Ναυτιλίας και Οικονομικών, γράφει το Reuters.

«Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί σύντομα» δήλωσε αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ προσθέτοντας ότι μια ανακοίνωση αναμένεται έως τις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Αθήνα τις προσεχείς ημέρες θα απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές να υποβάλουν μέχρι τον Ιούλιο δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ με την προοπτική να αυξήσουν το ποσοστό στο 67% την επόμενη πενταετία.

Ανάμεσα στους πέντε προτιμητέους επενδυτές είναι η κινεζική Cosco καταλήγει το άρθρο του Reuters.

Τα σχόλια είναι κλειστά.