Ειδησεογραφικό site

Ρέθυμνο: Στις πυρόπληκτες περιοχές ο Σπυρόπουλος – «Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν αποζημιώσεις»

27

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος επισκέφτηκε χθες Κυριακή τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου.

Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, ότι η παρουσία του μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταδεικνύει την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους που έζησαν δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα 24ωρα. «Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές ώστε να αμβλυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισκέφθηκε στους οικισμούς Κρύα Βρύση, Μελαμπές, Αγία Γαλήνη, Σακτούρια και Ορνέ, όπου διαπίστωσε την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, είπε:

«Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, που βίωσαν αυτή την καταστροφή, το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν οι αποζημιώσεις. Από την πλευρά μας θα πιέσουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην υπάρξει γραφειοκρατία. Το εισόδημα των κατοίκων σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από τις καμένες εκτάσεις. Ζητάμε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να σπεύσουν εδώ οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση στα προβλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να αναβαθμιστεί σε σταθμό πυροσβεστικής το τοπικό κλιμάκιο για να μην βιώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα ίδια γεγονότα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.