Ειδησεογραφικό site

RASS β’ μέρος: «Ναι» στη φύλαξη των ΑΕΙ λέει το 80% – «Επινόηση του συστήματος» Το Ποτάμι – Οι πλούσιοι και νέα ολιγαρχία

39

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας της εταιρίας Rass για λογαριασμό της ιστοσελίδας iefimerida.gr. «Ναι» στο Face Control στα πανεπιστήμια λέει η πλειοψηφία, που θεωρεί πως οι πλούσιοι Έλληνες εκμεταλλεύτηκαν την κρίση προς ίδιον όφελος, ενώ θεωρούν πως μια νέα ολιγαρχία θα κυβερνά την χώρα μετά το Μνημόνιο. Παράλληλα εκτιμούν πως το « Ποτάμι» είναι επινόηση του συστήματος.

Συγκεκριμένα η πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί με το μέτρο που αποφάσισε να λάβει η νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το Πανεπιστήμιο, σε ποσοστό 79,3% (76,8% συμφωνεί, 2,5% μάλλον συμφωνεί), ενώ μόλις το 17,7% διαφωνεί, όπως αναδεικνύει η έρευνα της RASS που διεξήχθη για το iefimerida.gr από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε δείγμα 1.002 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της RASS, ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το 66,7% από τους πολίτες που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το μέτρο της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τα υπόλοιπα κόμματα είναι 90,2% για τη ΝΔ, 95,2% για την Ελιά και 82% για τα άλλα κόμματα.

Η νέα ολιγαρχία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της RASS για το iefimerida.gr, οι πολίτες πιστεύουν πως η νέα ολιγαρχία θα είναι αυτή που θα κυβερνάει τη χώρα μετά την κρίση. Συγκεκριμένα, το 44,7% πιστεύει πως μία νέα πολιτική και επιχειρηματική ολιγαρχία θα κυβερνάει τη χώρα, ενώ το 39,5% πιστεύει πως η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη δυτική χώρα.

Οι πλούσιοι Ελληνες εκμεταλλεύτηκαν την κρίση προς ίδιον όφελος

Παράλληλα οι πολίτες, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά που είχαν οι πλούσιοι κατά τη διάρκεια της κρίσης, πιστεύουν με συντριπτικό ποσοστό 72,5% πως οι πλούσιοι Ελληνες εκμεταλλεύτηκαν την κρίση προς ίδιον όφελος και μόλις το 3% πιστεύει πως συνέβαλαν στην επίλυσή της.

Ποιο Μέσο θεωρείται πιο διαπλεκόμενο

Στην ερώτηση ποιο μέσο ενημέρωσης θεωρούν οι πολίτες ως το πιο διαπλεκόμενο, στην πρώτη θέση έρχεται η τηλεόραση με ποσοστό 68,5%. Στη δεύτερη θέση είναι οι εφημερίδες με 9,2% και στην τρίτη το ίντερνετ με 7,1%.

Από τους 7 στους 10 που θεωρούν πως η τηλεόραση είναι το πιο διαπλεκόμενο Μέσο, το 77,9% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 50,3% της ΝΔ, το 59% της Ελιάς και το 74,5% των άλλων κομμάτων.

Επινόηση του συστήματος το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη

Οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας της RASS, θεωρούν σε μεγάλο ποσοστό (69,2%) πως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είναι μια επινόηση του συστήματος, ενώ το 20,4% πιστεύει πως το συγκεκριμένο κόμμα φέρνει κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Οχι» σε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ελληνες πολίτες διαφωνούν σε ποσοστό 61,3% στο ενδεχόμενο η πολιτεία να επιτρέψει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου. Αντίθετα, το 80,4% συμφωνεί να χορηγείται ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Σε αυτούς που συμφωνούν, το 88,7% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,9% της ΝΔ, το 87,1% της Ελιάς και το 76,9% των άλλων κομμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.