Ειδησεογραφικό site

Πυρκαγιά στο Περιστέρι – Ζημιές και σε σπίτια

3.175

Φόβοι για τη στατικότητα του κτηρίου – «Καταστράφηκα, το κτήριο έχει διαλυθεί» δηλώνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης – «Τη Δευτέρα είχαν έρθει δύο νταλίκες από το εξωτερικό γεμάτες εμπορεύματα» δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου

Εξωτερικές ζημιές σε γειτονικά σπίτια και ένα καμμένο δωμάτιο που το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη άφησε πίσω της η μεγάλη που φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης φωτιά σε επιχείρηση με ηλεκτρικά είδη στο Περιστέρι.

Βίντεο1

Συγκεκριμένα η φωτιά, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8:30, εκδηλώθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Στυλιανού Γονατά 16.  Σύμφωνα με την πυροσβεστική η καταστροφή στο ισόγειο του κτηρίου είναι πλήρης ενώ αντίθετα δεν επεκτάθηκε ούτε στο υπόγειο του κτίσματος ούτε σε διπλανό κτήριο της ίδιας επιχείρησης.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός, ο οποίος «έπνιξε» τα γύρω σπίτια, υψώθηκε για αρκετά μέτρα στον ουρανό. Οι ένοικοί τους , πάντως, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Την πυροσβεστική ειδοποίησε ένοικος διπλανού σπιτιού, η οποία, όπως είπε, αρχικά νόμισε ότι στην αποθήκη είχαν μπει κλέφτες.

Λόγω του θερμικού φορτίου πλέον εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητα του κτηρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, «τη Δευτέρα είχαν έρθει δύο νταλίκες από το εξωτερικό γεμάτες εμπορεύματα και σήμερα ξεπήδησε από τη μεγάλη αποθήκη μια φωτιά. Η ζημιά είναι μεγάλη για τον άνθρωπο. Η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση».

Δείτε βίντεο από το σημείο

fotia-peristeri_03

«Ήμουν στο σπίτι μου και κοιμόμουν. Δεν έδωσα σημασία στο πρώτο χτύπημα. Το κτήριο δεν είναι ασφαλισμένο. Έχει καταστραφεί όλο το κτήριο. Έχει πυρασφάλεια αλλά δεν λειτούργησε» δήλωσε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ιδιοκτήτης

Σύμφωνα με τον δοικητή της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας Αττικής «η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5:15. Φτάσαμε στο σημείο με 12 οχήματα και 30 άνδρες. Υπήρχε υψηλό θερμικό φορτίο σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη. Γρήγορα περιορίσαμε την επέκταση της και αυτό ήταν το καλό. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Θα αποτιμηθούν στη συνέχεια. Το εμπόρευμα στο ισόγειο καταστράφηκε ολοσχερώς. Αποφεύχθηκε η επέκταση στο υπόγειο και το διπλανό κτήριο της ίδιας εταιρείας».

Υποστράτηγος - διοικητής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής
fotia01
fotia02
fotia03
Φωτιά Περιστέρι
fotia-peristeri_02
peristeri fotia skai
pyrkagia-peristeri02
pyrkagia-peristeri03
pyrkagia-peristeri05

Τα σχόλια είναι κλειστά.