Ειδησεογραφικό site

Πυραυλική επίθεση στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

126

Είχε προηγηθεί επίθεση με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, που έπληξαν ισραηλινό λεωφορείο – Τεταμένη η κατάσταση στην περιοχή έπειτα από τον θάνατο διοικητή της Χαμάς

«Μυρίζει μπαρούτι» και πάλι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.

Είχε προηγηθεί επίθεση με όλμους, που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, και έπληξαν ένα λεωφορείο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό, αν και το λεωφορείο ήταν άδειο την ώρα του χτυπήματος, ένας άνθρωπος φέρεται να τραυματίστηκε κατά την επίθεση αυτή.

Τα αντίποινα από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ήταν άμεσα, με πυραυλικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, η κλιμακούμενη βία είναι αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά τρομοκράτες της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Νουρ Μπαράκε, διοικητής του ανατολικού τάγματος των ταξιαρχιών της Χαμάς Izz Al-Din Al-Qassam στο Χαν Γούνι.

Από τα πυρά δολοφονήθηκε και ένας υπολοχαγός του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη όμως δεν έμειναν εκεί… Βομβάρδισαν και τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa. Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.