Ειδησεογραφικό site

Πυρά της αστυνομίας σε βαν που μετέφερε μετανάστες

140

 

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές διακινητές που μετέφεραν μετανάστες και αστυνομικούς που περιπολούσαν στα σύνορα της Κροατίας, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με συνέπεια να τραυματιστούν εννέα άτομα, ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το βανάκι των διακινητών μετέφερε 29 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι διακινητές επιχειρούσαν να περάσουν από τη Βοσνία στην Κροατία, όταν έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός δεν υπάκουσε στην προειδοποίηση και τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Συνέπεια ήταν το αυτοκίνητο να βγει από την πορεία του. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν εννέα μετανάστες, μεταξύ τους και παιδιά, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο οδηγός του βαν συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την κροατική αστυνομία, είναι Βόσνιος. «Ο οδηγός δεν υπάκουσε σε πολλές ειδοποιήσεις μας. Όταν έφτασε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των κροατικών αρχών.

Όπως αναφέρουν κροατικές πηγές, η κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε διπλωματικές κινήσεις προς την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές και να μειωθεί το trafficing στο νέο μονοπάτι που «άνοιξαν» τα κυκλώματα διακίνησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.