Ειδησεογραφικό site

«Πυρά» Μαντζουράνη κατά Σακελλαρίου: Τι ήθελε να πει, ότι είναι ο Ρομπέν των φτωχών για τις συντάξεις;

496

Σαν «θεατράλε παράσταση ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών» χαρακτήρισε την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείαςο γνωστός δικηγόρος και πρόσθεσε: «Οι δικαστές, όταν φορούν την τήβεννο και την τραχιλιά, ομιλούν μόνο με τις δικαστικές αποφάσεις τους, όχι στις τηλεοράσεις»

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά του παραιτηθέντος προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

«Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση και για μια θλιβερή εικόνα. Οι δικαστές, όταν φορούν την τήβεννο και την τραχηλιά, ομιλούν μόνο με τις δικαστικές αποφάσεις τους, όχι στις τηλεοράσεις», τόνισε.

Ο γνωστός δικηγόρος, αναφέρθηκε στη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου. Η παραβίαση του απορρήτου της διάσκεψης του ΣτΕ καταγγέλθηκε με έντονο τρόπο από τον Νίκο Σακελλαρίου, στη δήλωση με την οποία ο ανώτατος δικαστικός ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί.

Όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης, «οι διαρροές όσο συνηθέστατο φαινόμενο είναι, άλλο τόσο είναι απαράδεκτο και παράνομο. Είναι ποινικό αδίκημα η διαρροή. Ποιος την έκανε την διαρροή; Κάποιος δικαστής την έκανε, ή κάποιοι δικαστές. Να δούμε επί θητείας του κ. Σακελλαρίου, πόσες διαρροές έγιναν».

Ο γνωστός δικηγόρος, αναφέρθηκε στις διαρροές για το πόθεν έσχες και τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην υπόθεση του νόμου Κατρούγκαλου, έχουμε δυο διαρροές. Αυτή που δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τον ΕΦΚΑ. Είδατε τότε καμία αντίδραση από τον ευαίσθητο κ. Σακελλαρίου;», διερωτήθηκε.

«Η δεύτερη διαρροή έγινε την Παρασκευή στις 11 του μήνα. Και χθες κάνει αυτή την θεαματική, θεατράλε παράσταση της παραίτησής του, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών. Είναι η τρίτη παράσταση με κακό ηθοποιό τον κ. Σακελλαρίου, με την τήβεννο και την τραχηλιά…», συμπλήρωσε ο κ. Μαντζουράνης. Εκτός από τον Νίκο Σακελλαρίου, ο Γιάννης Μαντζουράνης επέκρινε και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική η οποία κατά καιρούς εμφανίζεται δημοσίως φορώντας την τήβεννο. «Κακώς, κάκιστα και η κυρία Θάνου βγαίνει με την τήβεννο», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος.

Ερμηνεύοντας την κίνηση του κ. Σακελλαρίου, αφού την χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη και πρωτοφανή, εκτός από θεατρική παράσταση…», είπε «τι είναι; γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στην πρώτη διαρροή και την δεύτερη διαρροή; Ο κ. Σακελλαρίου στην δεύτερη, δεν κατάφερε να πάρει πλειοψηφία υπέρ της αντισυνταγματικότητας. Η διαφορά ήταν μια ψήφος, ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι συνταγματικός, σε σχέση με τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς. Έχει ληφθεί η απόφαση. Είχε μια οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου, και πώς μπορεί να ανατραπεί αυτό; Mε επανάληψη της ψηφοφορίας και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την απομάκρυνση ενός μέλους από τη σύνθεση του δικαστηρίου και να μπει αναπληρωματικός. Τότε πρέπει να γίνουν ξανά και οι δύο ψηφοφορίες».

«Ο κ. Σακελαρίου όταν βγήκε στα κανάλια, δεν είχε γίνει αποδεχτή η παραίτησή του και όφειλε να τηρεί το απόρρητο των διασκέψεων», υποστήριξε ο κ. Μαντζουράνης.

«Με την τοποθέτησή του στην ουσία, ο κ. Σακελαρίου, είπε ότι η διαρροή είναι αληθής και βάσιμη. Τι έκανε επιπλέον; Εριξε μια μαχαιριά στα πλευρά των συναδέλφων του της πλειοψηφίας που έκριναν ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές που προβλέπονται από το νόμο Κατρούγκαλου. Γιατί το έκανε; Για να πει ότι εγώ είμαι ο Ρομπέν των φτωχών, είμαι εναντίων των περικοπών των συντάξεων, δεν θέλω να εξαθλιωθούν οι πολίτες. Άρα οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία θέλει να εξαθλιωθούν οι πολίτες. Αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ένας δικαστής εν ενεργεία», ανέφερε.

«Εγώ δεν είμαι οπαδός, ούτε πιστεύω στην μυθολογία περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη, είναι μηχανισμός εξουσίας. Στη δικαιοσύνη συναντιώνται και συγκρούονται συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Μαντζουράνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.