Ειδησεογραφικό site

Public Issue:Έτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το 67% των πολιτών- Το 71% επιρρίπτει ευθύνες στον Σαμαρά

26

Εξαιρετικά δημοφιλείς οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής, με το 60% να βλέπει θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Υπεύθυνος για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς λέει το 71%.

H δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάνη Βαρουφάκη και της νέας κυβέρνησης ολοένα κι αυξάνεται. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Αυγή της Κυριακής» στην ερώτηση αν «είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα», το 60% απαντά θετικά, το 34% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 5% δεν έχει γνώμη.

Όσον αφορά το αίσθημα που προκάλεσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δήλωσε ανακούφιση, το 10% στενοχωρημένο, το 26% αδιάφορο και χωρίς γνώμη είναι το 14%.

Την ίδια ώρα, το 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, το 27% ότι δεν είναι έτοιμος και το 6% δεν εκφέρει γνώμη. Παραλλήλως, επτά στους δέκα πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, το 23% ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη.

Αναφορικώς με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, το 52% τη θεωρεί σωστή, το 26% λάθος, το 15% είναι ουδέτερο, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη ή απαντά «εξαρτάται».

Επιπλέον, οι πολίτες επιρρίπτουν στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Το 71% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Α. Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη, ενώ μικρή ευθύνη τού επιρρίπτει μόλις το 11%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.