Ειδησεογραφικό site

Πρωτόπαπας για σενάρια εκλογών: Τυχοδιωκτισμός να καταφύγουμε σε εκλογές, και μάλιστα διπλές

52

«Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια δύσκολες καταστάσεις, όχι νέες περιπέτειες», είπε με συνέντευξη του στο «Eidiseis», την οποία συμπεριέλαβε το Γραφείο Τύπου της παράταξης στην επίσημη καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ελπίζω πραγματικά ότι κανείς δεν θα βάλει το προσωρινό κομματικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Γιατί αν το κάνει, πιθανόν θα βρεθεί και προ εκπλήξεων», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα του πώς έπεσαν «από το άλογο» στις εκλογές που έγιναν μετά από κρίση, αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν ¨καβάλᨻ.
Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι «ένα Ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την μορφή μιας Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, που θα προκύψει μέσα από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους Κοινωνικούς εταίρους».

Όπως ανέφερε, «είναι πια επιβεβλημένο στο σχέδιο αυτό να χρησιμοποιήσουμε τα 20 δις του αποθέματος, που προέρχεται από την υπερφορολόγηση του λαού». Επισήμανε επίσης ότι το Σχέδιο πρέπει να χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις: «Αποτελεσματικότητα» και «Δικαιοσύνη». «Γιατί μόνο τότε η Κοινωνία θα το στηρίξει, μόνο τότε οι παραγωγικές δυνάμεις θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την επιτυχία τους»

Τα σχόλια είναι κλειστά.