Ειδησεογραφικό site

Πρώτη φορά αριστερό λιβάνισμα στον Λευκό Οίκο

91

Σε… παγκόσμιο σύμβολο της KOLOTOUMBAS αναδεικνύεται πια ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την κυβίστηση που πραγματοποίησε ενώπιον του πλανητάρχη Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 8.30μ.μ. ώρα Ελλάδας, σε απευθείας μετάδοση από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ . Η ελληνική αυτή ορολογία -υιοθετηθείσα από τον διεθνή Τύπο για να περιγράψει τον απερίγραπτο αλά Τσίπρα αυτονομιστή Καταλανό πρωθυπουργό- διέβη την Ιβηρική Χερσόνησο και εμπλούτισε το δημοσιογραφικό λεξιλόγιο της Αμερικανικής Ηπείρου…

Με εκείνο το αμήχανο ύφος -αγραβάτωτος, παριστάνοντας τον… λαϊκόμαγκα- ο αριστερός, κατά δήλωσή του, πρωθυπουργός αναλύθηκε σε ύμνους για την Αμερική… Για τις κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες… για τις σχέσεις φιλίας που ποτέ -λέει- δεν ήταν πιο στενές από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!… Για τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα μας κατά την κρίση στην ευρωζώνη… για το πόσο καλός είναι ο πρόεδρος Τραμπ παρά το διαβολικό του ύφος… για το πόσο πιστή σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Ελλάδα του σήμερα… για τη διάθεσή τους να ανανεώσει για πολλά χρόνια τη βάση της Σούδας!

Ο Αλέξης Τσίπρας -που το όνομά του είναι πλέον το… σύνθημα και το παρασύνθημα του κυνισμού και της πολιτικής απάτης- μίλησε μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο ως να… δούλευε χρόνια για την αμερικανική συμμαχία, ως να ήτο ο δεδηλωμένος σταυροφόρος της υπερατλαντικής ιδέας, ως να επρόκειτο για έναν εσταυρωμένο της θρησκείας των πιστών του Λευκού Οίκου…

Ποιος; Ο τύπος που, όντας γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστάτησε στις επεισοδιακές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψη του Κλίντον τον Νοέμβριο του 1999… Που δεν άφηνε διαδήλωση στην αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας το «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι»… Που νυχθημερόν σε συλλαλητήρια με την Περιστέρα του, κατήγγειλαν τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ κατά της Σερβίας… Που ήταν πρώτος και καλύτερος στις συναυλίες αλληλεγγύης για λαούς, οι οποίοι δέχονταν τις εγκληματικές -πράγματι- βόμβες made in USA .

Ποιος; Αυτός που, όντας νεαρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του στη μαθητική εφημερίδα «Schooligans» ότι είναι υπέρ της κατάργησης του στρατού και … «μέχρι τότε να αντικατασταθεί η θητεία με κοινωνική υπηρεσία»!

Ποιος; Αυτός ο οποίος ορκιζόταν στη ιδρυτική διακήρυξη ότι θα έδιωχνε τη βάση της Σούδας και θα απέσυρε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Και δεν είναι μόνο αυτός… Είναι όλος ο πολιτικός θεσμός των μπαρόβιων, των αναρχοαυτόνομων ντεμέκ διανοουμένων, των μη μου άπτου αριστερών Μπαλάφηδων, Πολάκηδων, Σκουρλέτηδων, Φλαμπουράρηδων και δεν συμμαζεύεται… οι οποίοι έκαναν από τα φοιτητικά τους χρόνια μέχρι χθες καριέρα τιμητή της αριστεροφροσύνης και του αντιιμπεριαλισμού! Είναι ο όλος ο θίασος της πλατείας Κουμουνδούρου.

Τους έχουμε φάει στη μάπα όλους αυτούς στα αμφιθέατρα, στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στις εφημερίδες… Μόνο που τώρα διαπρέπουν στο θέατρο Σκιών… Σκιές οι ίδιοι του παλιού αριστερόφρονος εαυτού τους… Με πρωταγωνιστή τον ξεκούμπωτο αρχηγό τους σε ρόλο Χατζηαβάτη ενώπιον του πασά πλανητάρχη.

Πω πω, τι κοψομεσιάσματα ήταν εκείνα στον Λευκό Οίκο! Τι θεαματικά νούμερα πολιτικού κλόουν! Τι γλειψίματα στο μεγάλο αφεντικό! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των άδολων αγωνιστών της Αριστεράς που υπέφεραν από την αμερικανοκρατία επί Δεξιάς.

Ουδέποτε, αγαπητοί αναγνώστες, στην ιστορία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εμφανίσθηκε Έλληνας πρωθυπουργός να πλέκει ευθέως σε παγκόσμιο δίκτυο το εγκώμιο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, καμαρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας…». Πυλώνας γιατί; Για να χρησιμοποιείται ο ελληνικός χώρος και ιδιαιτέρως η βάση της Σούδας σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον φιλικών μας χωρών και μάλιστα χωρίς έγκριση από την ελληνική Βουλή, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, χωρίς ακόμη άδεια από το αμερικανικό κογκρέσο;

Όλοι οι πρωθυπουργοί -ακόμη κι αυτός ο «αποστάτης» Κώστας Μητσοτάκης το 1953- είχαν αντιμετωπίσει τις βάσεις ως πρόβλημα και όχι ως… ευλογία, όπως η Τσιπραίικη παρέα εξουσίας καυχάται τώρα. Το να καμαρώνει ο πρωθυπουργός ότι θα δώσει τις αεροναυτικές εγκαταστάσεις για μακροχρόνια χρήση κατά των αραβικών λαών και κυβερνήσεων που δεν αποδέχονται τις επεμβάσεις για έλεγχο των πετρελαϊκών πηγών, συνιστά την αποθέωση της πολιτικής ανηθικότητας.

Διότι, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του παρουσία του Big Boss, δεν τον ακούσαμε να ισορροπεί τις παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας στη Σούδα με κάποια ανταλλάγματα εγγύησης των συνόρων μας στο Αιγαίο έναντι Τουρκικής επίθεσης. Ούτε και μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμπαραγωγή των συστημάτων αναβάθμισης των F-16 στην Ελλάδα, ώστε να μην χρηματοδοτεί ο χειμαζόμενος Έλληνας φορολογούμενος χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Απέτυχε επίσης να πετύχει μια αμερικανική δήλωση πίεσης στα Σκόπια. Έστω μια λεξούλα του Τραμπ για τις παραβιάσεις των τουρκικών F-16 που ανήλθαν σε 1.110 από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα!

Η αλήθεια είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σταματήσει μέσω της ατλαντικής καγκελαρίου Μέρκελ όλα τα σχέδια Grexit και -ευλόγως- η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθούσε πολιτική συνεργασίας με την υπερδύναμη.

Ναι. Αλλά ο πρωθυπουργός έπρεπε να σταθεί με εθνική αξιοπρέπεια, υπενθυμίζοντας με διπλωματικότητα στον πλανητάρχη ότι η Σούδα έχει χρησιμοποιηθεί υπέρ του Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 και του 1973, στον βομβαρδισμό του Λιβάνου το 1985-1987, στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991 , στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν το 2001 έως σήμερα, στον δεύτερο πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003, στον πόλεμο κατά της Λιβύης το 2011 και στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους από το 2014 έως σήμερα!

Πρόκειται για αμερικανικές δράσεις που αποκόμισαν  στην Ουάσινγκτον ανεκτίμητης αξίας στρατηγικά ωφελήματα αλλά και ενεργειακά κέρδη  σε επίπεδο δισεκατομμυρίων και τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Δυστυχώς: Ο πολλά υποσχόμενος… πρώτος αριστερός πρωθυπουργός, αποδείχθηκε και σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο λίγος ως διαπραγματευτής αλλά και γραφικός… Και εθελόδουλος… Διότι έδωσε περισσότερα απ΄ ό,τι του ζήτησαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.