Ειδησεογραφικό site

Πρόκληση από την «Αυγή»: Το πρωτοσέλιδο για Σκοπιανό και συλλαλητήριο

75

 

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγής που παραπέμπει σε δημοψήφισμα.

Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω δηλώσεων στελεχών της, να έχει βάλει τέλος στα σενάρια για δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, ωστόσο, το πρωτοσέλιδο της Αυγής είναι ξεκάθαρα δημοψηφισματικού χαρακτήρα, χωρισμένο σε «Ναι» και «Οχι». Υπενθυμίζεται πως πρώτος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε ταχθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν, ωστόσο η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το απέρριπτε. Στα Σκόπια πάντως ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει πει πως θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αν υπάρξει τελική πρόταση για λύση του ζητήματος, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η διατύπωση είναι τέτοια που η εφημερίδα αυτή τη φορά τάσσεται υπέρ του «Ναι». Υπενθυμίζεται πως το 2015 ήταν, όπως και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,υπέρ του «Οχι»

Μάλιστα ψηλά ψηλά στο εξώφυλλο υπάρχει και μία φράση του Διονυσίου Σολωμου «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

Τα ΝΑΙ και ΟΧΙ της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και τι πρεσβεύει το καθένα, για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο:

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.