Ειδησεογραφικό site

Πρώην υπουργός της Νορβηγίας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο

174

Ο Σβεν Λουντίνγκσεν κατηγορείται ότι κακοποίησε τρία άτομα στο σπίτι του, σε ξενοδοχεία και σε κυβερνητικό γραφείο

Για σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο, μια πράξη που τελέστηκε κατ’ εξακολούθηση κατά τη διάρκεια πολλών ετών, κατηγορείται ο πρώην υπουργός της Νορβηγίας, Σβεν Λουντβίγκσεν, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές.

Ο 72χρονος πολιτικός κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από το αξίωμα του περιφερειακού κυβερνήτη που κατείχε και ότι εκμεταλλεύτηκε την ευάλωτη κατάσταση των αιτούντων άσυλο για να τους κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Οι εισαγγελικές αρχές κατηγόρησαν έναν πρώην πολιτικό για σεξουαλική κακοποίηση τριών ατόμων» δήλωσε ο εισαγγελέας Τορ Μπόργκε Νόρντμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τρία πρόσωπα είναι ενήλικες, αλλά πολύ νεότερα από τον πολιτικό και ένας από αυτούς πάσχει από ήπια διανοητική αναπηρία.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στο σπίτι του, στο εξοχικό του, σε ξενοδοχεία, ακόμη και στο γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη στο Τρόμσο, στη Βόρεια Νορβηγία, κατά την περίοδο 2011-2017, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πριν αναλάβει τη θέση του περιφερειακού κυβερνήτη, ο πρώην συντηρητικός πολιτικός είχε διάφορα υψηλόβαθμα αξιώματα, ενώ διετέλεσε υπουργός Αλιείας από το 2001 έως το 2005.

Ο Λουντίγκσεν, που συνελήφθη στις αρχές του 2018 και αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε εβδομάδες, αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.