Ειδησεογραφικό site

Πρώην Βούλγαρος υπουργός «τρολάρει» τον Ζάεφ: «Δέχεται Αφγανούς, επειδή οι αρχαίοι Μακεδόνες έφτασαν στο Αφγανιστάν»

310

«Ο Ζάεφ δέχεται Αφγανούς, επειδή οι αρχαίοι Μακεδόνες έφτασαν στο Αφγανιστάν» σχολίασε καυστικά ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, και επικεφαλής του ακροδεξιού – εθνικιστικού κόμματος BMPO Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σχολιάζοντας την απόφαση των Σκοπίων να δεχτούν στο έδαφός τους Αφγανούς πρόσφυγες.

Τρολάροντας τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, που οι μεταξύ τους σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες εξαιτίας του βουλγαρικού «βέτο» στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε., ο Καρακατσάνοφ σχολίασε ειρωνικά πως τα Σκόπια:

«Είναι φυσιολογικό ο κ. Ζάεφ να δέχεται Αφγανούς. Άλλωστε, κατά την εποχή του Γκρουέφσκι έγινε κατανοητό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν» δήλωσε ο πρώην Βούλγαρος υπουργός Άμυνας -σε συνέντευξή στην ενημερωτική πύλη tribuna.mk- συνεχίζοντας στο ίδιο καυστικό πνεύμα : «Παραχωρήσατε ακόμη και γη σε πακιστανικό δήμαρχο χωριού κοντά στη λίμνη της Αχρίδας. Τον ανακοινώσατε ως Βασιλιά Γκαζανφάρ κ.λπ. ως …άμεσος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως είναι γνωστό, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το Αφγανιστάν και έφτασε στο Πακιστάν. «Είναι απολύτως φυσιολογικό ο κ. Ζάεφ να αποδέχεται αυτούς τους πρώην αρχαίους Μακεδόνες στην πατρίδα τους», δήλωσε.

Ο Καρακατσάνοφ επεσήμανε πως με τη κίνηση αυτή, τα Σκόπια επιδιώκουν να «γίνουν αρεστά με την κίνησή αυτή τους στους Αμερικανούς», παραλληλίζοντάς με την ενέργεια του πρώην προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ : «να δώσει 150.000 Σλαβομακεδονικές υπηκοότητες σε Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο να κερδίσει στις εκλογές». Ο ίδιος εκτίμησε ωστόσο, πως οι προγραμματισμένοι 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που αναμένεται να φτάσουν στη Βόρεια Μακεδονία στο μέλλον θα μπορούσαν να φτάσουν τους 45.000.

«Εάν έρθουν 450 Αφγανοί στη Βόρεια Μακεδονία, στη συνέχεια σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς θα μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Όταν λέω οικογένειες, δεν εννοώ μόνο γυναίκες και παιδιά, αλλά και συγγενείς και γιαγιάδες και ξαδέρφια. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αυξηθούν από 450 σε 45.000. Δεν ξέρω αν η Βόρεια Μακεδονία το χρειάζεται αυτό. Δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό. Να υπερασπιστείτε τη χώρα σας ή να την πουλήστε για να ευχαριστήσετε κάποιον στις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον. Ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η Ουάσιγκτον θα λύσουν τα προβλήματα στη Βόρεια Μακεδονία. Όπως θυμάστε, δεν έλυσαν τα προβλήματα το 2001 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τους Αλβανούς» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.