Ειδησεογραφικό site

Προειδοποίηση Γεννηματά: Μην παραδώσετε το management των τραπεζών σε ξένους

30

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου 2015, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις συνέπειες της παράδοσης του management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια.

«Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο αφελληνισμός των Τραπεζών θα επιφέρει αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν συνειδητοποιείτε ότι η ρύθμισή σας συνδέεται άμεσα με το μέλλον των  επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και την πρόθεση πώλησής τους σε ξένα funds, αυτά που εσείς καταγγείλατε ως κοράκια της αγοράς».

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα «κόκκινα» δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη.

Πρακτικές που αντίκεινται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια και ανάλογοι σχεδιασμοί δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλιοποιήθηκαν με ευρωπαϊκά δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν μοχλό στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις «ελέγχου», που οργανώνονται ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πριν να είναι πολύ αργά….»

Πηγή: Η Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί την κυβέρνηση: Μην παραδώσετε το management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/275650/i-fofi-gennimata-proeidopoiei-tin-kyvernisi-min-paradosete-management-ton-ellinikon#ixzz4DADcsjfr

Τα σχόλια είναι κλειστά.