Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος ΣΕΒ: Κάθε χρόνο η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις €15 δισ.

155

Την αναγκαιότητα μιας επιχειρηματικής τάξης που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σε σημερινή του ομιλία κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Φέσσας έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του επισημαίνοντας ότι «στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παρουσία μας και η παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή να διατυπώνει σύγχρονες θέσεις και απόψεις, ώστε να διαμορφώσουμε αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος».

Ο κ. Φέσσας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 15 δισ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει την οικονομία της, ενώ παρουσίασε ως μονόδρομο την ετήσια αύξηση επενδύσεων κατά 15%.

«Η αύξηση των επενδύσεων κατά 15% κάθε χρόνο που μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% αποτελεί μονόδρομο», γι’ αυτό χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές. Θετικός παράγοντας για τη χώρα είναι ότο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ταυτόχρονα, όμως πρέπει η κρίση να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα και να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στη νέα εποχή πουω ξεκινάει».

Ο κ. Φέσσας, ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια «διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης γι’ αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα – ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από τη βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Το ερώτημα είναι ένα, σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις; Πιστεύουμε στην ελεύθερη, ανοιχτή οικονομία και στην ευημερία που μπορεί να φέρει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες και θα αγωνιστούμε γι’ αυτήν».

«Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας ατομικά και συλλογικά τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας», τόνισε ο κ. Φέσσας και επισήμανε ότι για να συμβεί αυτό, «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων». Μιλώντας για την προσεχή διετία, σημείωσε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ σχεδιάζει τρεις πρωτοβουλίες για να συμβάλουμε στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.