Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος Eurogroup: Οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα

312

Ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ, προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα» και πρσέθεσε πως τα ζητήματα αναφορικά με το ΔΝΤ θα αποφασιστούν σε επόμενη φάση.

Ο Πορτογάλος Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στο Eurogroup, δήλωσε αναφορικά με την Ελλάδα πως η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά νέα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Δεν απάντησε ευθέως για το ΔΝΤ και τον ρόλο του, αρκούμενος σε γενικές δηλώσεις πως “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία” και πως “είναι σημαντικό να συμμετέχει”, συμπληρώνοντας πως ο κύριος στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με όλες τις μεταρρυθμίσεις εφαρμοσμένες και σχεδιασμένες έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει επιτυχώς πρόσβαση στις αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο Γάλλος Υπουργός οικονομικών, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωομάδας τόνισε πως «οφείλουμε να κλείσουμε τη τέταρτη αξιολόγηση τον Ιούνιο» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις και θα συνεχίσει στη πορεία αυτή».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους ο Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε πως «μόλις ολοκληρωθεί, (εννοεί το Ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό για το χρέος ξεκάθαρο και ισχυρό».

«Σήμερα το πρωί είχαμε μια συνάντηση και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια ισχυρή και ξεκάθαρη συμφωνία τον Ιούνιο», είπε αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.