Ειδησεογραφικό site

Πως στήνει ο Τσίπρας το «Βρώμικο ’18»

282

Αξιοποιώντας στο έπακρο την εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά και τις δικαστικές περιπέτειες του Θόδωρου Τσουκάτου και του Τάσου Μαντέλη, ο σκοτεινός μηχανισμός του Μαξίμου που κινεί τα νήματα σε νευραλγικούς τομείς της Δικαιοσύνης επιχειρεί να στήσει σκευωρία με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην κατεύθυνση αυτή σπεκουλάρουν με τις δικογραφίες που περιλαμβάνουν σκάνδαλα με εξοπλιστικά τις καταθέσεις ενός στελέχους γαλλικής εταιρείας που εμπλέκεται στις προμήθειες του Υπουργείου Αμύνης και στο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και έναν τραπεζικό λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη.

Αθλια σκευωρία κατά Σημίτη
Τη σκευωρία με στόχο τον Κώστα Σημίτη πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να ανακόψουν την ανοδική πορεία του Κινήματος Αλλαγής και για να ακυρώσουν τη διαφαινόμενη συνεργασία παραγόντων που προέρχονται από τον εκσυγχρονιστικό χώρο με τη Νέα Δημοκρατία. Στο Μαξίμου θεωρούν στρατηγικής σημασίας το «βρώμικο» κόλπο που στήνουν σε βάρος του Κώστα Σημίτη. Γι’ αυτό έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που αποτελείται από επιρροές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και ιδιωτική εταιρεία που έχει εξειδίκευση στην αποκάλυψη λογαριασμών.

Λάσπη στον ανεμιστήρα
Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει σπίλωση του πρώην πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση του Κινήματος Αλλαγής. Οι στοχευμένες διαρροές για ύπαρξη δεκάδων «μαύρων» λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου σε πολλές χώρες -Ελβετία, Γαλλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο- εντάσσονται στην επικοινωνιακή σπέκουλα που επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη συντελέστηκε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους δήθεν νέους λογαριασμούς αποτελούν υπο-λογαριασμούς που προέρχονται από την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού της Ελβετίας, οι στοχευμένες διαρροές προκαλούν μπόχα και δυσωδία στη δημόσια ζωή. Το «βρώμικο» κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και αποδίδει επικοινωνιακά γιατί ο κόσμος σε μία χρεοκοπημένη χώρα που επικρατεί φτώχεια και ανεργία εξοργίζεται και μάλιστα δικαιολογημένα όταν ακούει για μίζες εκατομμυρίων, λογαριασμούς και πολυτελείς βίλες. Το σίριαλ με τον Γιάννο θα κρατήσει μέχρι τις εκλογές και, σε συνδυασμό με άλλες «δύσοσμες» υποθέσεις, θα χρησιμοποιηθεί για τη δυσφήμιση του λεγόμενου παλιού πολιτικού συστήματος.

Ισχυρισμοί καφενείου!
Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν την κατάθεση ενός στελέχους γαλλικής εταιρείας εξοπλιστικών, με την οποία επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Κώστα Σημίτη, αστεία και επιπέδου καφενείου. Ο εν λόγω μεσάζοντας είχε ισχυριστεί ότι έχασε μία μεγάλη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο γιατί η δική του εταιρεία έκανε λόμπινγκ σε επίπεδο υπουργών ενώ οι αντίπαλοι που πήραν τη δουλειά είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τις γνωστές δικαιολογίες που προβάλουν οι μεσάζοντες προκειμένου να δικαιολογήσουν μεγάλα ποσά που διαχειρίζονται, τα περισσότερα από τα οποία δεν πάνε σε «λαδώματα» αλλά επιστρέφουν στους ίδιους και στα κορυφαία στελέχη των εξοπλιστικών κολοσσών. Η κατάθεση αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εμπλακεί ο Κώστας Σημίτης σε δικαστικές περιπέτειες. Αυτό το γνωρίζουν στο Μαξίμου, γι’ αυτό την αξιοποιούν μόνο επικοινωνιακά.

Στοχοποιούν τον Σπύρο Σημίτη
Οι σκοτεινοί μηχανισμοί του Μαξίμου και το ισχυρό κυβερνητικό λόμπι στη Δικαιοσύνη, αφού δεν βρήκαν κανένα στοιχείο σε βάρος του Κώστα Σημίτη, επιχειρούν να στοχοποιήσουν τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη που είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Στην κατεύθυνση αυτή διερευνούν έμβασμα που κατατέθηκε στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια το ποσό μεταφέρθηκε σε γερμανική τράπεζα. Ο Σπύρος Σημίτης κατέθεσε στην Εμπορική Τράπεζα ένα έμβασμα 845.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από offshore εταιρεία στις Μπαχάμες. Δύο μήνες μετά μετέφερε το σύνολο του ποσού το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, προέρχεται από πώληση ακινήτου σε γερμανική τράπεζα. Βέβαια οι σκοτεινοί μηχανισμοί του Μαξίμου επιχειρούν να εμπλέξουν τη Δικαιοσύνη σε αυτή την καθ’ όλα νόμιμη συναλλαγή με πρόσχημα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είχαν ζητήσει πιστοποιητικά νομιμότητας για το συγκεκριμένο ποσό. Έστησαν μάλιστα μία «μαύρη» επικοινωνιακή προπαγάνδα με διαρροές και δημοσιεύματα τα οποία εμφανίζουν την offshore στις Μπαχάμες να έχει συναλλαγές και με εταιρείες που σχετίζονται με προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Γνωρίζουν βέβαια ότι αν το ποσό αυτό δεν έχει σχέση ούτε με μίζες ούτε με εξοπλιστικά αλλά μία δικαστική έρευνα μπορεί να οδηγήσει στην κλήτευση του Σπύρου Σημίτη για εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό που επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν επικοινωνιακό ντόρο και να σπεκουλάρουν για μια ακόμα φορά σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Επιστρατεύουν κουκουλοφόρους
Οι μηχανισμοί του Μαξίμου πιέζουν δικαστές προκειμένου να ασκήσουν διώξεις σε βάρος πολιτικών για την υπόθεση της NOVARTIS χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο στη δικογραφία. Στην ουσία αναζητούν δικαστές ελεγχόμενους και κάνοντας χρήση της διαπλαστικής ερμηνείας των νόμων να στήσουν κατηγορίες όχι με βάση αποδείξεις αλλά με τις καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων. Μία τέτοια εξέλιξη ισοδυναμεί με δικαστικό πραξικόπημα και θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι καθεστωτικοί του ΣΥΡΙΖΑ στήνουν ειδικό δικαστήριο για τους πολιτικούς τους αντιπάλους αδιαφορώντας για τη νομιμότητα και τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στη δημόσια ζωή. Η καθεστωτική αυτή πρακτική εντάσσεται στη στρατηγική της έντασης και του διχασμού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πρόκειται για ένα «βρώμικο» σχέδιο το οποίο δεν είναι απλά σε γνώση του πρωθυπουργού αλλά κατευθύνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργού και τους σκληρούς μουτζαχεντίν του Μαξίμου.

Τρέμουν για… αντίποινα
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι το «βρόμικο» σχέδιο σε βάρος του Κώστα Σημίτη και οι μεθοδεύσεις για να στηθεί ειδικό δικαστήριο για τη NOVARTIS έχουν προκαλέσει εμφύλιο στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια. Είναι πολλοί οι υπουργοί που δεν συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονούν όχι μόνο για τη δημοκρατική ομαλότητα αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί που αντιδρούν επισημαίνουν ότι μπορεί να πέσουν οι ίδιοι στον λάκκο που σκάβουν για τους αντιπάλους τους. Γιατί αν μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ένα απέραντο δικαστήριο, τότε αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πολύ σύντομα θα βρεθούν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και θα αρχίσουν να λογοδοτούν για πραγματικά σκάνδαλα όπως τη ζημιά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν, επίσης, αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες για μία σειρά από σκάνδαλα που αφορούν τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε πτωχευμένες εταιρείες. όπως αυτή με τα περιβόητα βοσκοτόπια που έβαλαν μπροστά για να στήσουν τον διαγωνισμό με τα κανάλια, για το όργιο που συντελείται με τα δημόσια έργα και πολλά άλλα σκάνδαλα που έχουν σχέση με τις προμήθειες.

Στήνουν προανακριτική
Το Μαξίμου σπεκουλάρει και με την εξεταστική για την Υγεία, την οποία μετατρέπει σε προανακριτική. Πρόκειται για ένα ακόμα πυροτέχνημα με το οποίο επιδιώκει να στοχοποιήσει κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει το πραγματικό σχέδιο του Μαξίμου που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκτροπή

Τα σχόλια είναι κλειστά.