Ειδησεογραφικό site

Πόλος έλξης η ανακαινισμένη Μητρόπολη Αθηνών

39

Χιλιάδες Αθηναίοι και όχι μόνο επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Αθηνών από το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και άνοιξε ξανά τις πύλες της μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό της από τις ζημιές που είχε υποστεί λόγω των σεισμών του 1981 και του 1999.

Ο ανακαινισμένος μεγαλοπρεπής ιερός ναός «εγκαινιάστηκε» με πανηγυρική δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ενώ το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των Αθηναίων και στη συναυλία που δόθηκε με αφορμή τα «εγκαίνια» του ναού από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου και με σολίστ τον ίδιο και τη Νεκταρία Καραντζή.

Το καθεδρικό κτήριο του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 1981 που έπληξε την Αττική. Τότε ξεκίνησαν οι μελέτες για την αποκατάσταση του, όμως μέχρι το 1999 δεν είχε αρχίσει κάποια εργασία. Η σεισμική δόνηση του 1999 προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου. Πέρασαν περίπου 10 χρόνια έως ότου υπογράφει νέα σύμβαση με τεχνική εταιρία και για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Τελικά το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της ιστορίας του ναού που χτίστηκε το 1863.

Σημειώνεται ότι το νέο πρόσωπο της Μητρόπολης Αθηνών πλέον είναι εντυπωσιακό, ενώ από εδώ και στο εξής κάθε βράδυ θα είναι φωτισμένη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.