Ειδησεογραφικό site

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό – Τι δηλώνει η διοίκηση του νοσοκομείου

40

Διπλή παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τόσο για τις συχνές «επισκέψεις» των μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, όπως είναι στην Ισπανική Πρεσβεία, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην εφορία Ψυχικού, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, κ.λπ., όσο και για το χθεσινό περιστατικό της εισβολής στο γραφείο γιατρού χειρούργου του «Ευαγγελισμού» τον οποίο κατηγόρησαν ότι παίρνει φακελάκια από ασθενείς.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε την συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν σε «επιθέσεις» του Ρουβίκωνα με αφορμή την δημοσιοποίηση του βίντεο με την «επίσκεψη» των μελών της οργάνωσης στο Ευαγγελισμό και τις απειλές τις οποίες εκτόξευσαν ότι θα του κόψουν το χέρι, αν μάθουν ότι δέχτηκε φακελάκι.
Η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, να διενεργήσει διπλή έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Η πρώτη έρευνα αφορά τις απειλές που δέχτηκε ο γιατρός από τα μέλη του Ρουβίκωνα και η δεύτερη έρευνα αφορά εάν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι ο εν λόγω γιατρός, που απειλήθηκε, απαίτησε φακελάκι.

Η διοίκηση του Ευαγγελισμού 

Στο μεταξύ, η επικεφαλής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Νάγια Μητσάκη σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς».

Ειδικότερα, η Νάγια Μητσάκη αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» που συστάθηκε σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4368/2016 και την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α3δ/Γ.Π. οικ. 10976/10.2.2017 υπουργική απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η «Λίστα Χειρουργείου», που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α3Α/οικ.97136/23.12.2016 υπουργική Απόφαση, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.

Έτσι, έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για την διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λπ., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ότι άλλο απαιτείται.

Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα».

Οι απειλές των μελών του Ρουβίκωνα

Ο διάλογος των μελών του Ρουβίκωνα με τον γιατρό, όπως καταγράφεται στο βίντεο που ανήρτησε η συλλογικότητα Ρουβίκωνας , έχει ως εξής:

Ρουβίκωνας: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;
Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;
Ρουβίκωνας: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι; Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς! Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο και την ανάγκη του άλλου;
Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;
Ρουβίκωνας: Μη μιλάς! Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.
Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;
Ρουβίκωνας: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ηρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.
Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;
Ρουβίκωνας: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι…
Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;
Ρουβίκωνας: Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο.
Γιατρός: Τελείωσες;
Ρουβίκωνας: Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου τώρα! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;
Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.
Ρουβίκωνας: Δεν θα μιλήσεις.
Γιατρός: Εντάξει.
Ρουβίκωνας: Λοιπόν, τελευταία προειδοποίηση, εντάξει; Άιντε! Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εδώ σεβόμαστε το χώρο τώρα.

 

Αναπάντητα ερωτήματα μετά την εισβολή στον Ευαγγελισμό: «Πώς μπήκαν και βγήκαν ανενόχλητοι οι 15 Ρουβίκωνες;»

 

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα μετά τη χθεσινή εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου «τραμπούκισαν» γιατρό, για τον οποίο… κάποιος τους είπε ότι παίρνει «φακελάκια».

«Θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Κι αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;» κραύγαζαν οι Ρουβίκωνες, τρομοκρατώντας τον γιατρό.

Στενός συνεργάτης του γιατρού που δέχτηκε τις απειλές από τους αντιεξουσιαστές περιέγραψε το σκηνικό, μιλώντας στο protothema.gr: «Μπήκαν 15 άτομα χωρίς κουκούλες, δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους».

Και συνέχισε: «Ο γιατρός εργάζεται 35 χρόνια στον Ευαγγελισμό, έχει χειρουργήσει πάνω από 4.000 ασθενείς. Δεν φοβήθηκε καθόλου, αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει».

«Το μυαλό του πάει κάπου, γιατί τον στοχοποίησαν και, όταν θα έχει στοιχεία, θα μιλήσει» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, μισθοδοτεί δεκάδες υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Οι υπάλληλοι αυτοί βρίσκονται στην πύλη, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στις κλινικές του νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος

Προξενεί, λοιπόν, ιδιαίτερη εντύπωση στους συνεργάτες του γιατρού, πώς 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν να μπουν, αλλά, κυρίως, να βγουν ανενόχλητοι από το νοσοκομείο, μετά το περιστατικό, κατά το οποίο «μπούκαραν» στο γραφείο του γιατρού. Φεύγοντας, δε, του έριξαν και καφέ στο πρόσωπο, για να… ολοκληρώσουν το έργο των αυτόκλητων τιμωρών…

Τα σχόλια είναι κλειστά.