Ειδησεογραφικό site

Πολυγαμία: Γιατί ο αριθμός των ενδιαφερόμενων αυξάνεται και ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας;

99

«Πριν δοκιμάσετε την αίσθηση της πολυγαμίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει τα πάντα λεπτομερώς με το σύντροφό σας – είναι σημαντικό και τα δύο μέρη να συζητούν ανοιχτά τις ανάγκες, τα όρια και τις επιθυμίες τους»
Με την αριθμό των ατόμων που εκφράζουν ενδιαφέρον στην πολυγαμία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, η μονογαμία φαίνεται να βρίσκεται σε… «παρακμή».

 

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως και καταδεικνύουν πως το 40% του πληθυσμού έχει απατήσει το/τη σύντροφο/σύζυγό του, ενώ το 80%  έχει σκεφθεί να το κάνει.

 

Όσον αφορά δε στις ερωτικές φαντασιώσεις, το 50% ερεθίζεται στη φαντασίωση μιας ενδεχόμενης ερωτικής συνεύρεσης με περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους ταυτόχρονα.
Εν ολίγοις, ζούμε σε μία μονογαμική κοινωνία αλλά στις σκέψεις και στις φαντασιώσεις μας κυριαρχεί η πολυγαμία.

Γι’ αυτό όλο και περισσότερα άτομα επιλέγουν πια να συναναστραφούν με παραπάνω από ένα άτομο στην ερωτική τους ζωή.

Αλλά ενώ η ιδέα να έχετε πολλούς συντρόφους παράλληλα, μπορεί να ακούγεται ελκυστική, στην πραγματικότητα τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο… απλά!

Η σεξολόγος,  Rena McDaniel, όμως, μιλά ανοιχτά για τη «πολυμορφική» σχέση και τι πρέπει να γίνει ώστε να είναι επιτυχημένη.

Ποιοι είναι οι βασικές προϋποθέσεις; Μα φυσικά η επικοινωνία και η συναίνεση!

Σύμφωνα με τη Rena McDaniel, ένα ζευγάρι πριν «καλωσορίσει» ένα τρίτο άτομο στη σχέση του, οφείλει να είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές μεταξύ του και να είναι σίγουρο ότι και οι δύο θέλουν να το δοκιμάσουν εξίσου.

 

Η McDaniel ισχυρίζεται:

«Μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι οι πολυγαμικές σχέσεις γίνονται για το σεξ» και προσθέτει:

«Αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια. Τα συναισθήματα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο», ενώ καταλήγει:

«Πριν δοκιμάσετε την «αίσθηση» της πολυγαμίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει τα πάντα λεπτομερώς με το σύντροφό σας – είναι σημαντικό και τα δύο μέρη να συζητούν ανοιχτά τις ανάγκες, τα όρια και τις επιθυμίες τους».

Όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μονογαμικές σχέσεις, έτσι και στις πολυγαμικές, οι σύντροφοι οφείλουν να είναι ξεκάθαροι μεταξύ τους, να δείχνουν ενδιαφέρον και να εστιάζουν στα συναισθήματα και στις ανησυχίες ο ένας του άλλου.

Και το πιο σημαντικό!

Μία πολυγαμική σχέση δεν πρέπει να προορίζεται να αποτύχει. Είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής εάν αντιμετωπιστεί με την ίδια προσοχή, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις μονογαμικές σχέσειs

Τα σχόλια είναι κλειστά.