Ειδησεογραφικό site

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

35

Στο επίκεντρο των πρόσφατων τηλεοπτικών μηνυμάτων, βρίσκονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη 13η σύνταξη. Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησε να προβάλλεται το προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τις ευρωεκλογές: «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους».

Σύμφωνα με το σποτ ό,τι κόπηκε από τις συντάξεις, κόπηκε μέχρι το 2014.

Το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ
Στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, πρωταγωνιστεί γυναίκα συνταξιούχος που ξεκινά με την φράση, «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα».

Ακολουθεί απόσπασμα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που λέει: «Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης», και ενώ το βίντεο εξελίσσεται, ακούγονται οι φράσεις, «Έντεκα περικοπές στις συντάξεις έως το 2014», «Σταμάτημα περικοπών και αυξήσεις από το 2019», «Επαναφορά της 13ης σύνταξης». «Και συνεχίζουμε. Ήρθε η ώρα των πολλών». «Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη» λέει η ηλικιωμένη γυναίκα
Αμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σε δικό της βίντεο απαριθμεί τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

«Θα σας θυμίσουμε εμείς», απαντά η ΝΔ. Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:
Κατάργησε το ΕΚΑΣ
– Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
– Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.

Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ το χρόνο. Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα.

Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων» καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμά της.

Σχετική ανάρτηση στο twitter έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Για να καταλαβετε το μέγεθος του χυδαίου ψεύδους που κάνει το σποτ του Σύριζα δείτε με τα μάτια σας τα επίσημα στοιχεία. – 15% το μέσο εισόδημα ενός συνταξιούχου επί Τσίπρα που «ξέχασε» να πει το σποτ. Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου», έγραψε ο Γεωργιάδης
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/polemos-nd-syriza-gia-syntaxeis-proeklogika-spot

Τα σχόλια είναι κλειστά.