Ειδησεογραφικό site

«Πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση Κιμούλη στο Κέντρο Νιάρχος

31

Για την επιλογή των προσώπων που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Η τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, με δήλωσή της, επισημαίνει πως με τις συγκεκριμένες επιλογές, το Κέντρο γίνεται «κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών». «Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες», σημειώνει η κυρία Κεφαλογιάννη και προσθέτει πως «όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων».

Ολόκληρη η δήλωση:
«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες.
Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.
Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία.
Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».

ΣΥΡΙΖΑ: Θυμηθείτε πρώτα τις επί των ημερών σας περιπτώσεις κακοδιαχείρισης

Στην κυρία Κεφαλογιάννη απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως τα πρόσωπα που επελέγησαν είναι «εγνωσμένης αξίας και κύρους». Παράλληλα, η ανακοίνωση καλεί την κυρία Κεφαλογιάννη «να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η διοίκηση του Ιδρύματος,  απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Την επόμενη φορά που η κα Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών.

Ποτάμι: Θα κέρδιζαν αν έκαναν ανοιχτή πρόσκληση για τις θέσεις

Στο ζήτημα παρενέβη με ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, που επισήμανε πως η κυβέρνηση είχε μόνο να κερδίσει εάν επέλεγε να κάνει ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων, αντί να επιλέξει εκείνη τους δικούς της.
«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μόνο θα κέρδιζε αν έκανε ανοιχτή πρόσκληση για τη θέση του Προέδρου ΚΠΙΣΝ. Ζητάω πολλά;», αναρωτήθηκε ο κύριος Μαυρωτάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.