Ειδησεογραφικό site

ΠΟΕΔΗΝ: Έστειλαν λεχώνα στο Δρομοκαΐτειο χωρίς να υπάρχει εκεί γυναικολόγος!

71

Βαριές δυσλειτουργίες στο σύστημα εφημεριών των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). «Θύματα» οι ψυχιατρικοί ασθενείς που εισάγονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ανεξαρτήτως από το αν αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά με βαριά και πολλαπλή παθολογική συμπτωματολογία που χρειάζονται ιατρικές ειδικότητες πέραν των ψυχιάτρων και των παθολόγων.

Το πιο πρόσφατο -αλλά όχι και τελευταίο- όπως αναφέρουν περιστατικό που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υπεύθυνοι της εφημερίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», αφορά μια λεχώνα.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο τις τελευταίες επτά ημέρες, από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, οπότε και διακομίστηκε  από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Κι αυτό ενώ υπήρχε σύσταση από τους θεράποντες ιατρούς του «Αλεξάνδρα» για ταυτόχρονη ψυχιατρική και μαιευτική-γυναικολογική κάλυψη από γενικό νοσοκομείο!
«Αν και τα περιστατικά με ψυχιατρικά και άλλα βαριά παθολογικά ή άλλα συμπτώματα, χρήζουν νοσηλείας σε στελεχωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες παθολογικές, χειρουργικές κ.α κλινικές νοσοκομείου που διαθέτει και ψυχιατρική κάλυψη, αυτό δεν συμβαίνει και οι ασθενείς εισάγονται στο  Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο». Το νοσοκομείο όμως δεν ενδείκνυται για να  αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά, λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, αναφέροντας ενδεικτικά το περιστατικό με τη λεχώνα.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΕΠΥ, ασθενείς να εισάγονται στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο»,  ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε γενικό Νοσοκομείο με ψυχιατρική υποδομή. Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να δοθούν οδηγίες στο ΕΚΕΠΥ, για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών» ζητούν οι εργαζόμενοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.