Ειδησεογραφικό site

Podemos: Πρώτοι σε νέα δημοσκόπηση

33

Στη δεύτερη θέση αναρριχάται το νέο αριστερό κόμμα Podemos, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης που δημοσίευσε η εφημερίδα «El Pais».

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων από το Βαρόμετρο Ιανουάριου του CIS που δημοσίευσε η εφημερίδα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, το αριστερό κόμμα Podemos στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 23,9%, ξεπερνώντας ακόμη και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα PSOE, που ποτέ δεν ήταν το τρίτο κόμμα στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 2 και στις 12 Ιανουαρίου, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), εξακολουθεί στην εκτίμηση ψήφου να είναι η πρώτη δύναμη με 27,3% , στη δεύτερη θέση ανεβαίνει το Podemos με 23,9% και ακολουθεί στην τρίτη θέση το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα PSOE με 22,2%.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, το Podemos έχει ήδη για πρώτη φορά στην ιστορία ξεπεράσει το PSOE και αναδεικνύεται ως η δεύτερη πολιτική δύναμη στην εκτίμηση ψήφου, πίσω από το ΡΡ.

Αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αντικατοπτρίζεται στο Βαρόμετρο Ιανουάριου, επιβεβαιώνοντας το τέλος του δικομματισμού και την άφιξη ενός νέου συστήματος με τρία κυρίαρχα κόμματα.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το PSOE δεν ήταν ποτέ το τρίτο κόμμα στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.