Ειδησεογραφικό site

Πιτσιόρλας: Το πολιτικό σύστημα της χώρας λαϊκίζει με το θέμα της ΔΕΗ

50

Τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης του Πειραιά έφερε ως παράδειγμα για τις αλλαγές στο κλάδο της Ενέργειας ο υπουργός Επενδύσεων Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σε εκδήλωση στη Βουλή με θέμα την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος και στην Ενέργεια. «Πρέπει να γίνουν βήματα που θα αλλάξουν τη σχέση κράτους με την ενέργεια και να γίνουν συμμαχίες», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πιτσιόρλας κατηγόρησε εμμέσως το πολιτικό σύστημα ότι λαϊκίζει με το θέμα της ΔΕΗ, ενώ άσκησε κριτική στην ΝΔ που χαρακτήρισε Φρανκεστάιν το σχέδιο της κυβέρνησης για την δημόσια επιχείρηση. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση για τη ΔΕΗ, παραδέχθηκε ο κ. Πιτσιόρλας, αλλά όταν ακούω μοντέλο Φρανκενστάιν από τη ΝΔ φαίνεται ότι διαχρονικά η ΔΕΗ είναι μία αντιπαράθεση που χτυπά στο λαϊκισμό, είναι μία θηλιά που πρέπει να βγάλουμε.

Ο υπουργός εξέφρασε τη άποψη ότι αν κλείσει η αξιολόγηση μπορούμε να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επεσήμανε ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων μας ανοίγει το δρόμο να ορίσουμε ξανά τις σχέσεις κράτους και οικονομίας και είναι ζήτημα συμμαχιών και πρόσθεσε ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλάζει ριζικά την νοοτροπία.

«Το μείζον θέμα είναι η αλλαγή κουλτούρας όλων και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων προσφέρεται», δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί ένα βασικό μοχλό για την οικονομία. «Στο θέμα αυτό υπάρχουν αντιλήψεις που αφορούν όλο το πολιτικό φάσμα» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας και όπως επεσήμανε η έννοια του κρατισμού αφορά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, δεν είναι μόνο θέμα της αριστεράς. «Να συμφωνήσουμε πως βλέπουμε το κράτος σήμερα», τόνισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.