Ειδησεογραφικό site

Πυρήνες της Φωτιάς: Πού το πάνε με τα 8 τρομοπακέτα σε Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ

29

Μετά το «τρομο-δέμα» που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ και την παγιδευμένη επιστολή στο γραφείο του Σόιμπλε, ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στοχοποίησαν κι άλλα στελέχη των δανειστών – Ως αποστολείς φέρονταν οι Βαρουφάκης-Χαρδούβελης… – Γιατί ψάχνουν στις φυλακές Κορυδαλλού – Πώς εστάλησαν τα πακέτα

Με ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει νέο μπαράζ αποστολής τρομοφακέλων, αυτή τη φορά με εγχώριους στόχους συνεχίζουν τις έρευνες οι αστυνομικοί μετά τον εντοπισμό των οκτώ εκρηκτικών φακέλων στο Κρυονέρι Αττικής. Οι πληροφορίες λένε ότι ως παραλήπτες φέρονται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλούμ, ο επίτροπος  οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και οικονομικοί παράγοντες κρατών της Ε.Ε, ενώ ως αποστολείς οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αναγράφονται τα ονόματα καθηγητών και οικονομολόγων αλλά και πρώην υπουργών Οικονομικών όπως ο Γκίκας Χαρδούβελλης και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Οι ίδιες πηγές λένε πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ υπήρξε και κινητοποίηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν βρέθηκε και εκεί κάτι ύποπτο. Στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς προκειμένου να κλείσει ο κύκλος του σχεδίου Νέμεσις 2. Γιατί όσο προκήρυξη δεν υπάρχει, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα οκτώ νέα δέματα ήταν ίδια με τα τρομοπακέτα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι και το κάθε ένα θα «πετούσε» σε διαφορετική χώρα. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν από ποια περιοχή και πώς ταχυδρομήθηκαν ωστόσο θεωρούν επικρατέστερη την εκδοχή να ταχυδρομήθηκαν από διάφορα ταχυδρομικά κουτιά της Αττικής και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ όπως τα δύο προηγούμενα. Μάλιστα, λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ότι πιθανότατα εστάλησαν μετά τον εντοπισμό των δύο πρώτων.

Από την Παρασκευή, δεκάδες αστυνομικοί σε βάρδιες μαζί με υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ είχαν κατασκηνώσει στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι ελέγχοντας έναν προς έναν τους φακέλους που ταξίδευαν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών. Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους τα πακέτα παρελήφθησαν από κλιμάκιο των ΤΕΕΜ και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου και εξετάζονται για ανίχνευση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Οι επόμενες ημέρες, λένε οι αστυνομικοί, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς να εξαπολύσουν νέα παρτίδα τρομοδεμάτων.

Οι έρευνες εξελίσσονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με τις φυλακές όπου κρατούνται τα ηγετικά στελέχη της ΣΠΦ, το άλλο στο Βερολίνο και το Παρίσι όπου ελέγχονται τα δύο πακέτα που εστάλησαν σε Βολφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ ενώ παράλληλα στο στόχαστρο έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν σχέση με τον ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.