Ειδησεογραφικό site

Ποιο ευρώ; Φετίχ είναι τα νέα μέτρα του Τσίπρα!

28

Του Μάκη Πολλάτου

1. Μετά το Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επήλθε «πολιτική συμφωνία που μένει να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Σχεδόν την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία αυτή τη στιγμή.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται;

2. «Η Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» ανακοίνωσε το Μαξίμου με non paper.

«Εγώ δεν είπα ούτε ένα ευρώ λιτότητα» σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος θέλει να μας εξαπατήσει;

3. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, η τεχνική συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών.

Θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά, είπε από την πλευρά του ο Ντάισελμπλουμ. «Είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής» ανακοίνωσε το ΔΝΤ συμπληρώνοντας ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι ο γάιδαρος… πετάει και ποιοι μας προετοιμάζουν για τη νέα, πιο σκληρή πραγματικότητα που σχεδιάζεται για τους Έλληνες;

Θα μου πείτε, μα καλά, τίποτα απ’ όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι προφανές; Τι γνωρίζουμε με σιγουριά;

Το μόνο βέβαιον είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση συναίνεσε με την απαίτηση των δανειστών να προ-νομοθετήσει από τώρα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Κι αυτό άλλωστε το παραδέχθηκαν και τα… τσακάλια του Μαξίμου που θα ήθελαν να μας κάνουν όλους κόκκινα παπαγαλάκια με μοναδική υποχρέωση απλώς να αναπαράγουμε την κυβερνητική γραμμή.

«Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο» αναφέρεται στο επίσημο (sic) non paper του πρωθυπουργικού γραφείου στην Αθήνα.

Με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι τους, αυτοί που κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, αυτοί που υποτίθεται ότι δεν συνομιλούν με τους Ευρωπαίους δανειστές στα τέσσερα, αυτοί που μας φλόμωσαν στο παραμύθι ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα πνίξουν την τρόικα, αυτοί οι τέως αντιμνημονιακοί για να συνεννοούμαστε, έβαλαν την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και δέχθηκαν ότι θα λάβουν από το 2017 μέτρα που θα ισχύσουν το 2019.

Θυμάστε που μας έλεγαν ότι είναι αντιδημοκρατικό να δεχθούν από τώρα να ψηφίσουν μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη Βουλή; Ε, αυτό ακριβώς δέχθηκαν να κάνουν. Και για να μην μπερδεύεστε, οι Ευρωπαίοι είχαν ανοιχτά πει τι είδους μέτρα θέλουν: Μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και ρυθμίσεις φορολογικές, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Μιλάμε για τέτοια μεγάλη επιτυχία. Και απορώ γιατί δεν ξαναπανηγύριζουμε με χορούς στο Σύνταγμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ΣΥΡΙΖΑίοι μας έλεγαν ότι ο συμβιβασμός θα εγκριθεί κι έτσι πρέπει ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και απειλούσαν μάλιστα κι όσους δικούς τους έχουν αντιρρήσεις πως όποιος δεν μπορεί να υποστηρίξει τη συμφωνία παραιτείται. Τόσο δημοκρατικά.

Οι καιροί αλλάζουν, θα μου πείτε! Προφανώς, γιατί τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι λένε ναι στα μέτρα που θα έρθουν σε ένα νόμο με ένα άρθρο…
Έχουν καλομάθει τα δύο τελευταία χρόνια: Εισπράττουν βλέπετε το κρατικό χρήμα, περίπου 8.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή, και έτσι έχουν συνειδητοποιήσει ποιο είναι το καλό της χώρας, σωστά;

ΣΥΡΙΖΟφρένεια.

Και τους ακούς τη μία να σου λένε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν είναι φετίχ, ενώ έχουν κουρέψει τις συντάξεις και με το νόμο Κατρούγκαλου έχουν νομοθετήσει επιπλέον 30% μείωση στις νέες συντάξεις (και βέβαια προετοιμάζουν το σοσιαλιστικό μας μέλλον της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ) και την άλλη σε διαβεβαιώνουν ότι δήθεν δεν δέχονται νέα μέτρα…

Κι όλα αυτά την ώρα που ξεδιάντροπα διαβεβαιώνουν τους Ευρωπαίους πως από τα μέσα του 2015, δηλαδή σε λιγότερο από δύο χρόνια, έχουν επιβάλλει νέους φόρους ύψους 9 δισ!

Προτού καλά-καλά καταλάβουμε τι συμβαίνει, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν και νέα μέτρα από την 1η Ιανουαρίου του 2019!

Κι έχουν το θράσος να βαφτίζουν… μεταρρυθμίσεις την ακραία λιτότητα που μας έχουν επιβάλλει!

Γι’ αυτό σας λέω: Δεν είναι το ευρώ φετίχ!

Φετίχ είναι τα νέα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα του Φορομπήχτη!

 

Αναδημοσίευση από το protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.