Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

35

φυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός έδινε μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο της Ρόδου. Στο πλευρό του, ήταν καθημερινά οι στενοί συγγενείς του, με τους γιατρούς να προσπαθούν να αποτρέψουν το μοιραίο. Παρά τις θεραπείες, ο καρκίνος έκανε μετάσταση και ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα, είχαν εκμηδενιστεί οι όποιες ελπίδες υπήρχαν αρχικά. Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ευρύτερα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1972 στη Ρόδο. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών. Το 2000 έγινε μέλος του Συνασπισμού, το 2008 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Νότιας Δωδεκανήσου και από το 2010 έως το 2013 ήταν γραμματέας της Ν.Ε.

Από το 2012 ως το 2014 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό». Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Τα σχόλια είναι κλειστά.