Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο διάσημος Καράμπαμπας – Το θρυλικό κατάστημα στη Δραπετσώνα

205

Ο Καράμπαμπας έφυγε από τη ζωή και η κόρη του, τον αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο. Το κατάστημα που άνοιξε το 1943 στη Δραπετσώνα έμεινε στην ιστορία…

Ο Καράμπαμπας έγινε διάσημος για τα σουβλάκια που ετοίμαζε στη Δραπετσώνα. Για το κατάστημα που άνοιξε πριν από 80 χρόνια και με το πέρασμα των χρόνων κέρδιζε όλο και περισσότερους. Το επώνυμό του, έγινε σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης περιοχής στον Πειραιά. Όλοι αναγνώριζαν ότι τα δικά του σουβλάκια ήταν τα πιο διάσημα. «Ήσουν άρχοντας και ένας πολύ καλός άνθρωπος» γράφει μεταξύ άλλων η κόρη του, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Ο «πατέρας» του πιο ιστορικού σουβλατζίδικου του Πειραιά, ο διάσημος Καράμπαμπας στη Δραπετσώνα, δεν είναι πια κοντά μας. Όπως γνωστοποίησε η κόρη του Σοφία, ο αγαπημένος Καράμπαμπας, που μεγάλωσε με το σουβλάκι του γενιές και γενιές Πειραιωτών από το 1943, έφυγε από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων του.

Το όνομα Καράμπαμπας ταυτίστηκε με τη Δραπετσώνα και το καλό σουβλάκι! Το κατάστημα που άνοιξε κοντά στο λιμάνι έγινε σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης περιοχής. Οι φανατικοί πελάτες του Καράμπαμπα δεν ήταν Πειραιώτες. Δεκάδες Αθηναίοι κατηφόριζαν για να γευτούν τα σουβλάκια που ετοίμαζε και σιγά – σιγά μια ολόκληρη περιοχή, είχε σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο κατάστημα.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έγραφα κάτι για σένα. Σα να νόμιζα ότι θα ζούσες για πάντα. Δεν ήθελα ποτέ να πιστέψω ότι κάποια στιγμή θα σε αποχαιρετήσω» γράφει μεταξύ άλλων η κόρη του, στο μήνυμα που δημοσιεύει το piraeuspress.gr…

Τα σχόλια είναι κλειστά.