Ειδησεογραφικό site

Peter Spiegel: Οι Έλληνες που ψηφίζουν «όχι» θα πάρουν στο τέλος Grexit

20

Οι Έλληνες που θα ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν φαίνεται πως θέλουν έξοδο από το ευρώ, στην πλειοψηφία τους, όμως αυτό τελικά θα πάρουν, εκτιμά ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel.

Ο Spiegel διατύπωσε αυτή την άποψη στο Twitter, μιλώντας με διάφορους Έλληνες πολίτες που θέλουν μεν να απορρίψουν την πρόταση των δανειστών, ψηφίζοντας «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν συνειδητοποιούν όμως, τις πραγματικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια επιλογή, αν επιβεβαιωθεί και από την κάλπη.

«Η ανεπίσημη μεταμεσονύχτια δημοσκόπησή μου στο Twitter δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του «όχι» θέλει καλύτερη συμφωνία, όχι Grexit. Φοβάμαι πως δεν θα πάρουν καλύτερη συμφωνία, αλλά μπορεί να πάρουν Grexit», γράφει επακριβώς.

Μάλιστα, σε ερώτηση άλλου χρήστη του Twitter, εάν νομικά μπορεί να συμβεί ένα Grexit, ο Spiegel απαντά: «Νομικά δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά τι θα γίνει όταν δεν θα υπάρχουν άλλα ευρώ στην κυβέρνηση και τις τράπεζες; Θα πρέπει να τυπώσει νέο/παράλληλο νόμισμα».

Ο Peter Spiegel είναι από τους δημοσιογράφους διεθνούς κύρους, που έχει υπογράψει πολλά από τα πρωτοσέλιδα των Financial Times σχετικά με την ελληνική κρίση, και τα οποία είδαμε να επιβεβαιώνονται. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες διαθέτει όχι μόνο πλήρη πληροφόρηση, αλλά και γνώση του ζητήματος, ενώ η αντικειμενικότητα που επιδικνύει αποδείχθηκε και όταν κατά την πρόσφατη συνέντευξη Γιούνκερ, δεν δίαστασε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν πως λέει ψέμματα, όταν υποστηρίζει πως δεν ζητά περικοπές στις συντάξεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.