Ειδησεογραφικό site

Περίπου 20.000 διαδηλωτές στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

59

Επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα και η πορεία από το κέντρο της Αθήνας προς την αμερικανική πρεσβεία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία εκτιμάται πως περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία
Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.
Του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ηγήθηκε μέχρι το Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ξεχωριστή πορεία κάνει το ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία

Τα σχόλια είναι κλειστά.