Ειδησεογραφικό site

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει πρόσβαση στα τουρκικά σύνορα

45

Το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται να χάσει την πρόσβαση του στα τουρκικά σύνορα, την μόνη δίοδο επικοινωνίας που διαθέτει με τον έξω κόσμο από την Συρία και το Ιράκ, τόνισε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Τζεφ Ντέιβις.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Ντέιβις, το ΙΚ ελέγχει πλέον μόλις περίπου 25χλμ των συνόρων με την Τουρκία, ανατολικά της συριακής πόλης Αλ Ράι.

«Αυτή είναι η τελευταία περιοχή από την οποία το ΙΚ μπορεί να έχει δίοδο με τον έξω κόσμο, από όπου έχει πρόσβαση σε ένα σημείο των συνόρων. Και θα την κλείσουμε, είμαστε πολύ κοντά να το πετύχουμε», τόνισε ο Ντέιβις κατά μια συνέντευξη Τύπου.

Οι τζιχαντιστές απώλεσαν εδάφη τις τελευταίες μέρες από τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύρους αντάρτες που συμμαχούν με αυτές, έπειτα από την εισβολή της Άγκυρας στην βόρεια Συρία την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν αρχικά την συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς, πριν προελάσουν δυτικά προς το Αλ Ράι, συμπλήρωσε ο Ντέιβις.

Παράλληλα τόνισε πως ο δυτικός συνασπισμός δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που πολεμά το ΙΚ, υποστηρίζει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς αυτές τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.