Ειδησεογραφικό site

Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία -Εκρήξεις σε Κίεβο και Χάρκοβο εν αναμονή των διαπραγματεύσεων

21

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία, εν αναμονή της συνάντησης των δύο πλευρών για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας κοντά στον ποταμό Πρίπιατ.

Σε διάγγελμά του, χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας  ανέφερε ότι «μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας».

Στο μεταξύ, εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

O Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας ανέφερε, παράλληλα, ότι η  παράκτια πόλη Μπερντιάνσκ της νότιας Ουκρανίας καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.

Προσέθεσε ότι 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.

Στη Μαριούπολη, τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες από τους βραδινούς βομβαρισμούς, ενώ περισσότερα από 80 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 18 σε σοβαρή κατάσταση.

Στο Κίεβο είχε επικρατήσει ηρεμία για κάποιες ώρες την Κυριακή, αλλά οι σειρήνες συναγερμού ηχούν ξανά, σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα.

Νωρίτερα το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN μετέδωσε ότι πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά απογειώθηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας προς ουκρανικές πόλεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στους στόχους πιστεύεται ότι συγκαταλέγονται το Κίεβο, το Χάρκοβο, η πόλη Μικολάιφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η Χερσώνα. Οι πληροφορίες του πρακτορείου δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες πάνω από 350 άνθρωποι, εκ των οποίων 16 παιδιά.

Παράλληλα, τουλάχιστον 368.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία

Τα σχόλια είναι κλειστά.