Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Πότε θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» των ψηφοδελτίων του κόμματος

65

Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να αναβάλει τα επίσημα “αποκαλυπτήρια” των ψηφοδελτίων, που είχε προγραμματίσει να γίνουν με “αφορμή” τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή.

Η αλλαγή πλεύσης κρίθηκε επιβεβλημένη καταρχάς από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος και ενημέρωσε του συνεργάτες ότι όσο παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με την κατανομή των εδρών που φέρνει η νέα απογραφή δεν μπορεί να ανακοινωθούν “λίστες”, από τις οποίες στη συνέχεια θα πρέπει ενδεχομένως να αφαιρεθούν ονόματα υποψηφίων. Η αλήθεια είναι ότι στη Χαριλάου Τρικούπη (όπως και στα επιτελεία άλλων κομμάτων) ο προβληματισμός προϋπήρχε, αφού όλοι γνώριζαν ότι η μείωση ή η αύξηση εδρών σε μια εκλογική περιφέρεια επηρεάζει αναπόδραστα και τον αριθμό των υποψηφίων στις λίστες. Έτσι, επικράτησε τελικά η άποψη ότι η έγκριση των υποψηφίων βουλευτών από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανωθεί, αφού δημοσιευτούν τα στοιχεία της απογραφής για το νόμιμο πληθυσμό κάθε εκλογικής περιφέρειας (στο τέλος του τρέχοντος έτους). Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στον Γενάρη

Αυτήν την Κυριακή βέβαια, το θέμα της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι η ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων και του μοντέλου διακυβέρνησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Στο πλάνο των προγραμματικών παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αυστρία, όπου θα έχει συναντήσεις με Αυστριακούς σοσιαλιστές και τεχνοκράτες που έχουν χειριστεί το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας- πρόκειται για ένα project στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ΠΑΣΟΚ με την εκτίμηση ότι με τις προτάσεις που θα διαμορφώσουν θα διευρύνουν την απήχησή τους στη νέα γενιά. «Εμείς δεν μένουμε στην κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά καταθέτουμε τις δικές μας στοχευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Δεν «κραυγάζουμε», όπως ο Τσίπρας, αλλά κάνουμε αυστηρή και τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση αποδομώντας το μοντέλο εξουσίας που εφαρμόζει με το «επιτελικό κράτος», λέει συχνά στα στελέχη του ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ότι «για το ΠΑΣΟΚ φυσικά και δεν υπάρχει δίλημμα για το αν θα μας κυβερνήσει ξανά ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.