Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: ΟΧΙ στην «πρόταση» φιλίας Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

217

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις στην επίθεση φιλίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως αναμενόταν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης πέρασε στην αντεπίθεση:  «Ο αντίπαλος του μικρού δικομματισμού που φθίνει, ο τροφοδότης μιας ανατροπής στους κατεστημένους τα τελευταία χρόνια συσχετισμούς είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το Κίνημα, που άνοιξε πλησίστια τα πανιά του, δεν χωρά στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, όπου προσπαθεί να το χωρέσει ο Πρωθυπουργός. Και να ξέρετε, εν κατακλείδι, και εσείς, κύριε Μητσοτάκη, και εσείς, κύριε Τσίπρα: Δεν επιστρέφουμε απλά από το παρελθόν, του οποίου σήμερα αναγνωρίζεται ξανά η αξία του και η προσφορά του από ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού, αλλά ερχόμαστε από το μέλλον».

Η επίσης κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση, αν θεωρήσουμε ότι αυτή κλυδωνιζόταν» και πως «για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του χορηγού της Κυβέρνησης με σκοπό και στόχο την απέλπιδα προσπάθεια του να παραμείνει ο σημερινός μικρός, βολικός για τους δύο πρωταγωνιστές του, δικομματισμός και ο κ. Τσίπρας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Για να επισημάνει με νόημα: « Ας το πάρουν πλέον απόφαση οι μέχρι χθες πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού, που σ’ αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο χειρότερος διαχειριστής της κακοκαιρίας: Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες. Δηλαδή η Κυβέρνηση, η Ν.Δ να δείχνει να προηγείται δημοσκοπικά, σε μεγάλο βαθμό λόγω της μη ύπαρξης μιας σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να την ασκήσει αποτελεσματικά για πολλούς λόγους. […]Από εδώ και πέρα γίνεται καθαρά αντιληπτό τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δυνάμεις τους συρρικνώνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει καθημερινά».

Επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο άξονας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει μετατοπιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια». Μάλιστα, επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην άποψη Ανδρουλάκη για «ναι» στην πρόταση μομφής και «όχι» σε πρόωρες εκλογές. «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις και έλεγαν τα ίδια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μέσα από ‘γνωστά κέντρα ενημέρωσης» τόνισε βάζοντας απέναντι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για να καταλήξει: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να την κερδίσει!».

Η Τόνια Αντωνίου επίσης επεσήμανε πως «οι πολίτες από την πλευρά τους, παρακολουθούν άναυδοι ένα θέατρο του παραλόγου, βλέποντας τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα συναγωνισμό μεταξύ τους, για το ποιος απέτυχε περισσότερο».

Αιχμηρός ήταν και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης: «Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Προσπαθούν να συντηρήσουν το δίπολο, για εξασφάλιση της επιβίωσης τους, αλλά και εξυπηρέτηση του ακροατήριού τους. Μαζί ξεκίνησαν εξάλλου το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων με κοινό στόχο ως προς το ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνουν σαφέστατα την πολιτική αυτονομία της παράταξης με στόχο την επίτευξη της πολιτικής αλλαγής».

Ενώ και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος σε άρθρο του στα ΝΕΑ τόνισε πως «η απόπειρα οικοδόμησης ενός ψευδεπίγραφου «δικομματισμού» απέτυχε. Η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον μια ευδιάκριτη πραγματικότητα. Η τάση ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε απρόσμενη ούτε αναίτια. Μέσα από μια πολυετή συνεπή πορεία αυτονομίας, το Κίνημα έχτισε την αξιοπιστία του, ενώ με τον στέρεο και τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό του λόγο κατόρθωσε, σε πολλές περιπτώσεις, να αναπληρώσει το κενό μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς πυξίδα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.