Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Ναι στη μάχη ιδεών και όχι στη μάχη καρεκλών

61

Ήταν απογοητευτική η εικόνα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής αλλά περισσότερο τραγικοί ήταν αυτοί που τη δημιούργησαν.

Γράφει ο Κώστας Ξυλούρης

Τέτοια τεχνάσματα και ίντριγκες δεν συνάδουν με την ιστορία και τις αρχές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Και μάλιστα, σε μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική και εύθραυστη καθώς οδεύουμε σε μια εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη  του νέου αρχηγού. Χρειάζεται να κυριαρχήσει η ομοψυχία, η ενότητα και η υποδειγματική, ανοιχτή και καθαρή διαδικασία που θα δελεάσει και θα ενεργοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να προσέλθουν και να συμμετέχουν σε αυτή την ιστορική αναμέτρηση αναδεικνύοντας τον νέο Προέδρο του κόμματος.

Την κυρίαρχη ευθύνη για τον προγραμματισμό,  τη διαφανή και ανοιχτή διαδικασία αλλά και την ομαλή λειτουργία τους, τηρώντας τις καταστατικές διατάξεις,  έχει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Δυστυχώς όμως, στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή είδαμε εικόνες που ήταν αποκαρδιωτικές και απρόβλεπτες για τη συγκεκριμένη διαδικασία, απογοητεύοντας τον κόσμο και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, βλέποντας πισώπλατα μαχαιρώματα, διασπαστικές κινήσεις οι οποίες διχάζουν αντί να ενώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και αντί να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, εστάλη μήνυμα απογοήτευσης προκαλώντας πολιτικό αλλά και ψυχικό τραύμα σε μια ήδη πληγωμένη και ναρκωμένη παράταξη. Τα όσα δυστυχώς συνέβησαν αποτελούν μια πρωτοφανή πρόκληση που ευτελίζει τα ιδεώδη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Να κατεβούμε στην κοινωνία και να κάνουμε  ειλικρινή και ζωντανό διάλογο, να απαντήσουμε για τα προβλήματα λέγοντας μόνο την αλήθεια και να ματώσουμε για όσα λάθη έχουν συμβεί στο παρελθόν, δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα, συνεχίζουμε την εσωστρέφεια του «εγώ» αντί να κοιτάμε το «εμείς». Με αποτέλεσμα να μην αφήνουμε περιθώρια σε όσους απομακρύνθηκαν  να τους πείσουμε να επιστρέψουν σε ένα σάλπισμα συστράτευσης και νέας αρχής για το ιστορικό κίνημα που σήμερα το απαιτούν οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται στην Ευρώπη με τις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία που επικράτησε το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας.

Αλλά εμείς, δυστυχώς ασχολούμαστε με αλληλοκατηγορίες και πώς θα εξοντώσει ο ένας τον άλλο αδιαφορώντας για τη στασιμότητα και την καθήλωση του κόμματος που κυμαίνεται στο 6-8%.

Η κοινωνία αλλά και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται για όλες αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις και διερωτάται, γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά τη στιγμή που αγωνιά για να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη και ισχυρή. Δυστυχώς, η ηγεσία με την  πολιτική που χειρίζεται τα πράγματα, οδηγεί τη διαδικασία σε αδιέξοδο.

Άλλωστε από ότι φαίνεται η ηγεσία  το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και αγνοεί τεχνηέντως όλα τα παραπάνω!

 

Εμπρηστής της ενότητας ο Β.Κεγκέρογλου.

Η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέδειξε την πρόθεση της αλαζονείας και  εσωστρέφειας που διακατέχει το προεδρείο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο οποίος αντί να καλέσει από το βήμα της κεντρικής επιτροπής ως γραμματέας,  στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συστράτευσης όλων των μελών, άναψε φωτιές στέλνοντας μήνυμα διχασμού και διάσπασης.

Είναι γνωστός για τον τακτικισμό  και την ιντριγκαδόρικη μεθοδολογία που ακολουθεί όταν πρόκειται να διασώσει  τον εαυτό του, υπονομεύοντας όσους θεωρεί ότι είναι ικανότεροι από εκείνον.

Ο  Βασίλης Κεγκέρογλου ως γραμματέας την Κ.Ο όφειλε να σεβαστεί τη σοβαρότητα του γεγονότος σε μια κρίσιμη και ιστορική διαδικασία για την εκλογή του προέδρου, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί με ανεπίτρεπτο και ανήθικο τρόπο στους υποψηφίους. Στον Χάρη Καστανίδη, ότι δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις υπόγραφες και Ε. Καϊλή για τις εισφορές στο κόμμα αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον ίδιο λόγο. Και οι δύο απάντησαν ότι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός της Ευρωβουλής, αλλά τα έχουν καταβάλει με άλλο τρόπο. Και το ερώτημα είναι γιατί το έκανε τώρα και δεν το έκανε παλαιοτέρα;

Η συγκεκριμένη  ανεπίτρεπτη επίθεση στόχευε να ενοχοποιήσει  τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο  είναι από τον ίδιο νομό και συγχωριανοί και τον θεωρεί ανταγωνιστή του και θέλει με αθέμιτα μέσα και αντιιδεολογικές πρακτικές να τον υποβαθμίσει.

Και τώρα που κρίνεται η υποψηφιότητα του για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, βρήκε την ευκαιρία με αδικαιολόγητα επιχειρήματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση να επιχειρήσει να πλήξει τη δυναμική αποδοχή που έχει από την κοινωνία και να τραυματίσει την  ισχυρή εικόνα που έχει πανελλαδικά.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ίντριγκες και πρακτικές, όπως στις  τελευταίες εθνικές εκλογές που συνυποψήφιοι του ήταν δικές του επιλογές για να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα χωρίς να μην κινδυνεύει η έδρα του.

Και όλοι οι σύντροφοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς έχουν διαμαρτυρηθεί για τον συγκεκριμένο βουλευτή που διατηρούσε επί πολλά χρόνια την νομαρχιακή επιτροπή του νόμου Ηρακλείου, στο γραφείο του!  Και το ερώτημα είναι στην ηγεσία, κωφεύει ή εθελοτυφλεί ;

Πρέπει να γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν έχει ούτε ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες, αλλά όπως έλεγε ο αείμνηστος και μεγάλος ιδρυτής του, Ανδρέας Παπανδρέου, «το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα λαού που εάν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που περιμένει η κοινωνία θα ξαναγίνει πάλι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που την έχει ανάγκη η χώρα όσο ποτέ!»

 

Ο Κωστας Ξυλούρης είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επίτιμος Πρόεδρος της Παγκρήτιου Ενώσεως Αθηνών

Τα σχόλια είναι κλειστά.