Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη από Αλεξανδρούπολη: «Επιλέγει εκλογές στο σκοτάδι και σε τοξικό κλίμα»

50

Με μία καυστική ανακοίνωση υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη. Με αφορμή και τις εξελίξεις με την ΑΔΑΕ, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το ”απόρρητο” για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη νωρίτερα το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός, που το 2019 υπήγαγε την ΕΥΠ στον προσωπικό του έλεγχο και εργαλειοποίησε το ”απόρρητο” για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, βάπτισε ”θεσμική διαφωνία” την ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της ΑΔΑΕ.

Μια τόσο προδήλως αντισυνταγματική συμπεριφορά δηλώνει είτε απώλεια κάθε επαφής με τη θεσμική πραγματικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. είτε τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων».

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη προσθέτει, παραπέμποντας σε δημοσίευμα γνωστής πολιτικής ιστοσελίδας, ότι «η ΑΔΑΕ έχει τεκμηριώσει την παρακολούθηση από την ΕΥΠ ενός εν ενεργεία Υπουργού της Κυβέρνησης και ανώτερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις εδώ και τώρα.

Η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να γίνουν οι εκλογές στο σκοτάδι και σε τοξικό κλίμα, είναι μια επικίνδυνη επιλογή για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συνθήκες, όπου πρέπει να προκρίνονται το πολιτισμένο κλίμα αντιπαράθεσης και η θεσμική συμπεριφορά», επισημαίνει, καταλήγοντας, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Τα σχόλια είναι κλειστά.