Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Αέρας ανανέωσης στο Πολιτικό Συμβούλιο – Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

135

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επιθυμεί να κάνει καίριες αλλαγές στο κόμμα να δώσει βήμα και λόγο στα νέα πρόσωπα αλλά και να διατηρήσει παλιά

Ένα από τα βασικότερα στίγματα της πολιτικής ταυτότητας του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η ανανέωση στη βάση του κόμματος, η οποία όμως δεν γίνεται μόνο με ηλικιακά κριτήρια. Από την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής αλλά και του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επιθυμεί να κάνει καίριες αλλαγές στο κόμμα να δώσει βήμα και λόγο στα νέα πρόσωπα αλλά και να διατηρήσει παλιά, ικανά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να μοιραστούν τη σοφία τους για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για το 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο – το σημαντικότερο όργανο του κόμματος- αφορούσε προσωπικότητες με τεράστια διαδρομή στον χώρο της παράταξης αλλά και νέα πρόσωπα αυτοδημιούργητα, που το καθένα μέσα από την προσωπική του διαδρομή, προσωποποιεί την κοινωνική ελληνική πραγματικότητα. Του brain drain, της δημιουργικής Ελλάδας και του πολιτισμού. Οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη υπηρέτησαν πρωτίστως την ανανέωση.

Η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης, με μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας που την έφερε ψηλότερα και από γνώριμα πρόσωπα της πολιτικής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Δύτρια και δρομέας… ρίχτηκε δυναμικά στον αγώνα αντοχής της πολιτικής.

FOTI1

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γεράσιμου Σκαφίδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Δουλεύει σαν επαγγελματίας ηθοποιός από το 2009. Οι πιο σημαντικοί σταθμοί του είναι η συνεργασία του με τον αείμνηστο Σπύρο Ευαγγελάτο και τον αείμνηστο Διαγόρα Χρονόπουλο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Παράλληλα με την υποκριτική, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης θεώρησε σημαντικό να αυτενεργήσει . Εδώ και 6 χρόνια είναι Καλλιτεχνικός και Οικονομικός διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Θεατρικής Εταιρείας ΜΥΘΩΔΙΑ , που σε πολλά θέατρα της χώρας ανεβάζει παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου όλο το χρόνο. Παράλληλα έχει την καλλιτεχνική και οικονομική διεύθυνση του θεάτρου Άνεσις.

FOTI2

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη είναι αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University. Είναι ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται και στη μελέτη, επίβλεψη και διαχείριση έργων. Διαμένει στην Κοζάνη με την οικογένεια της.

FOT3
Κλείσιμο

Η Ρωξάνη Μπέη, 31 ετών, δικηγόρος που ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια με την πολιτική. Κόρη του αείμνηστου δημάρχου της Αθήνας, Δημήτρη Μπέη. Η ίδια έχει χαράξει την δική της πορεία στην αυτοδιοίκηση και είναι Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ισότητας και έμφυλης βίας.

FOTO4

Ο Γιώργος Γιάνναρος, είναι ένας φέρελπις πολιτικός της γενιάς των 30ρήδων του κόμματος. Οικονομολόγος με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά. Ανήκει στην Ανανεωτική Αριστερά, όμως θεωρείται ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης από όλες της «τάσεις» του κόμματος.

FOTO5

Ο Νίκος Μήλης ειναι Πρόεδρος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε., Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Κ.Π.Ε. απο το 2013. Φοιτητής υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΠ και τον συνδέει μακροχρόνια φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα, στο συνέδριο στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είχε αστειευτεί απευθυνόμενος στον κ. Μήλη λέγοντας ποιος θα περίμενε όταν ήταν εικοσάρηδες ότι κάποτε ο Νίκος Μήλης θα καθόταν στο προεδρείο και θα φώναζε τον καλό του φίλο, ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

FOTO6

Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι , Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Επενδύσεων, Αν. Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας ΚΙΝΑΛ. Έχει υπάρξει ένα από τα ηγετικά πρόσωπα στην επικοινωνιακή ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου, με πολλούς να του δίνουν έως σήμερα εύσημα για την επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού.

FOTO7

Ο Αντώνης Σαουλίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών, Πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δ.Σ., Δικηγόρος. Ανήκει στην γενιά των 40δων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών. Ιδιαίτερα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύοντας τις δράσεις του, ενώ είναι από τους λίγους πολιτικούς που γνωρίζουν πως να προσεγγίζουν την νέα γενιά ενημερώνοντας παράλληλα για την πολιτική του δράση μέσω του TikTok.

FOTO8

Η Δανάη Τσακάλου είναι ίσως το νεαρότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, κάτω των 30 ετών. Μάχιμη δικηγόρος με συνδικαλιστική δράση. Είναι μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

FOTO9

Η Ολυμπία Αποστόλου, είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στα αγροτικά ζητήματα, τα οποία γνωρίζει όσο λίγοι άνθρωποι της γενιάς της. Η καταγωγή της είναι από την Ημαθία όπου είναι ιδιαιτέρως δραστήρια εκεί.

FOTO10

Η Πέννυ Δαλαμπούρα, είναι γιατρός που ανήκει και εκείνη στη γενιά των 30ρηδών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Είναι από τα έμπειρα στελέχη του κόμματος παρά το νεαρό της ηλικίας της. Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, πλέον όμως ζει και εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

FOTO11

Η Μαρία Καναβάκη, είναι μια δυναμική γυναίκα, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου με σημαντικό έργο στην πόλη όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την πολιτική της δράση. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ασχολείται πολλά χρόνια με θέματα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και Παιδείας.

FOTO12

Τα σχόλια είναι κλειστά.