Ειδησεογραφικό site

Παρουσία Τσίπρα-Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

192

Τι ανέφεραν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε το απόγευμα η συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους για το 2019.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Βέττας προτίμησε να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική λαίλαπα που ισοπέδωσε εισοδήματα και συνταξιουχους. Παράλληλα υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ως στόχο την κοινωνική συνοχή και τον σεβασμό του δημόσιου χρήματος. Ο κ. Βέττας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «επεκτατικό» αναφέροντας ότι ενισχύει το κοινωνικό κράτος και μειώνει τους φόρους.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «Η κυβέρνηση ζυγίστηκε με τα προβλήματα της χώρας, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Και με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες, θα μείνει στην ιστορία ως «πολιτική ανεμοδούρα». Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα παραμένει υπο την αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία και σε διαρκή λιτότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.