Ειδησεογραφικό site

Παροξυσμός στην Ιαπωνία για το ημερολόγιο του 2019 εμπνευσμένο από το Πούτιν

120

Οι πωλήσεις του ξεπερνούν ακόμα και εκείνες των ημερολογίων όπου φιγουράρουν ντόπιοι σελέμπριτις

Περισσότερο δημοφιλές ακόμα και τα ημερολόγια που περιλαμβάνουν φωτογραφίες ντόπιων σελέμπριτις είναι αυτή τη στιγμή το ημερολόγιο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ιαπωνία.

Συμφωνα με τον Guardian, το νέο ημερολόγιο για το 2019, εμπνευσμένο από τον Ρώσο πρόεδρο, που πωλείται αποκλειστικά από την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Loft, κυριολεκτικά εξαφανίζεται από τα ράφια, δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της χρονιάς.

Οι πωλήσεις του ημερολογίου ξεπερνούν ακόμη και εκείνες των ημερολογίων όπου φιγουράρουν ο Ιάπωνας σταρ Κέι Τανάκα και ο δημοφιλής ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ Γιουζούρου Χανιού.

putin-japan

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αν και πολλοί καταναλωτές αγοράζουν το ημερολόγιο του Πούτιν ως ένα είδος αστείου, δεν λείπουν και εκείνοι που αισθάνονται πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή και τον χαρακτήρα του Ρώσου ηγέτη.

Μεγάλο μέρος της δεύτερης κατηγορίας είναι γυναίκες, που έλκονται από το αντισυμβατικό στυλ και την αρρενωπότητα του Πούτιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ημερολόγια του Πούτιν (τα οποία συνήθως ξεχειλίζουν τεστοστερόνη) κάνουν πάταγο στην Ιαπωνία. Το περσινό ημερολόγιο που έδειχνε στο εξώφυλλο τον Ρώσο πρόεδρο να παίζει με ένα κουτάβι Ακίτα (δώρο από τον κυβερνήτη της ομώνυμης περιφέρειας της Ιαπωνίας) ξεπούλησε μέσα σε λίγες μέρες. Το 2016, την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του ημερολογίου στη χώρα, οι περιλαμβανόμενες φωτογραφίες του γυμνόστηθου Πούτιν να ψαρεύει και να κάνει τζούντο είχαν ενθουσιάσει τις πολυάριθμες φαν του.

putin-japan-2

Τα σχόλια είναι κλειστά.