Ειδησεογραφικό site

Παρίσι και Βερολίνο ανησυχούν για ένα νέο κύμα μετανάστευσης από τη Συρία

68

Σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Ζεράρ Κολόμπ και Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασαν σήμερα από το Παρίσι την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία.

«Και οι δύο θα επιθυμούσαμε οι διενέξεις να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο και μέσω του διαλόγου» είπε ο Ζεεχόφερ, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της Συρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συνέχιση αυτού του σπιράλ (βίας) θα εντείνει το πρόβλημα της μετανάστευσης».

«Βλέπουμε καλά όλα όσα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν συρράξεις, εμείς προσπαθούμε να τα αποτρέψουμε και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε ότι αύριο δεν θα υπάρξουν άλλοι πρόσφυγες από νέα θέατρα πολέμου που θα προκαλούσαν προβλήματα στις χώρες μας» υπογράμμισε ο Κολόμπ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου.

Επί της ουσίας, «η Γερμανία αντιμετώπισε εδώ και τρία χρόνια ένα μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπου συνάντησε δυσκολίες» και «εάν σήμερα 92 βουλευτές της ακροδεξιάς έχουν εκλεγεί στη Μπούντεσταγκ αυτό συμβαίνει διότι αυτές οι προβληματικές καταστάσεις δημιούργησαν μια κάποια δυσκολία στη γερμανική κοινή γνώμη» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.