Ειδησεογραφικό site

Paris Match: Η Αμάλ «φώτισε» το Μουσείο της Ακρόπολης

28

«Η Αμάλ Κλούνεϊ «φώτισε» το Μουσείο της Ακρόπολης».

Με αυτόν τον… αποθεωτικό τίτλο, το δημοφιλές γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Paris Match» φιλοξενεί, στη διαδικτυακή του έκδοση, ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα -και ιδιαίτερα, από την ξενάγησή της στα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης.

Με 16 φωτογραφίες, που είναι η μία καλύτερη από την άλλη, το γαλλικό περιοδικό στέκεται στην απαστράπτουσα Βρετανολιβανέζα δικηγόρο, η οποία ήρθε στην Ελλάδα, για να παράσχει νομικές συμβουλές στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ξεχωριστή αναφορά το γαλλικό περιοδικό κάνει στην εμφάνιση της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ με ένα λευκό σύνολο του οίκου Chanel κατά την επίσκεψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.

«Χαμογελαστή, αλλά σοβαρή στη δουλειά της, η νεόνυμφη Κλούνεϊ επωφελήθηκε από το ταξίδι της στην Ελλάδα, για να επισκεφθεί τις αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης και να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Συνοδευόμενη από τον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, η 36χρονη δικηγόρος εμφανίστηκε λαμπερή από ομορφιά μέσα στο ταγιέρ της, του οίκου Chanel» γράφει συγκεκριμένα το περιοδικό.

Και προσθέτει: «Η Αμάλ Κλούνεϊ ασχολείται με το θέμα από το 2011 και εξέφρασε τη λύπη της, γιατί η βρετανική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται. «Είναι λυπηρό ότι σήμερα, τρία χρόνια μετά, ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια τέχνης του κόσμου δεν έχει επανενωθεί. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το δίκιο της, 200 χρόνια μετά την αρπαγή των Μαρμάρων από τη Μεγάλη Βρετανία» δήλωσε η Αμάλ».

Τονίζει, δε, σε ένα άκρως… γαλλικό σχόλιο, ότι η νεαρή δικηγόρος «έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν στο πέρασμά της», ενώ στέκεται και στην ευρεία κάλυψη της επίσκεψής της στην Αθήνα από τα διεθνή και τα ελληνικά ΜΜΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.