Ειδησεογραφικό site

Παρέμβαση Μητσοτάκη και σενάρια επίσπευσης εκλογών-Αναβρασμός στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα

66

Την ώρα που ένα σύννεφο πολιτικής αντιπαράθεσης απλώνεται πάνω από την πολιτική σκηνή και η πολιτική ζωή σκιάζεται από καταγγελίες, σκανδαλολογία και αμφισβήτηση των θεσμών που υπονομεύουν το ίδιο το πολίτευμα, έχουν επανέλθει οι εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη για επίσπευση των εκλογών. Το επιχείρημα όσων έχουν αυτή την άποψη είναι ότι δεν μπορεί η πολιτική ζωή να μαστίζεται για τους επόμενους επτά με οκτώ μήνες από μια αφόρητη τοξικότητα που θα δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες. Ειδικά την στιγμή που η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός πλήττουν την Ευρώπη και η χώρα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πιστεύουν επίσης, ότι οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα βάλουν οριστικό τέλος σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ενώ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη.
Στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί αναβρασμός.
Είναι πολλά τα στελέχη που εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή θα παραμείνει στην πρώτη θέση της καθημερινής αντιπολιτευτικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιά στην εικόνα της κυβέρνησης.
Θέση για το δημοσίευμα πήρε από την πρώτη στιγμή η πλευρά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα.

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους» δήλωναν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών.
Σιγή ιχθύος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, τηρεί ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.