Ειδησεογραφικό site

Παράταση ζωής για τον Salvador Sobral με τεχνητή καρδιά

49

Μια μικρή παράταση ζωής πήρε ο Salvador Sobral, καθώς τελικά οι γιατροί τον συνέδεσαν με τεχνητή καρδιά, ως μία προσωρινή λύση. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό τύπο, το τεχνητό μόσχευμα ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέγεται πως κοστίζει 110.000 ευρώ.

Η κατάσταση της υγείας του, όμως παραμένει κρίσιμη και χρειάζεται επειγόντως μόσχευμα για να μπορέσει να κρατηθεί στην ζωή. Ο νικητής της Eurovision 2017 εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα σε νοσοκομείο της Λισαβόνας. Η ανάγκη να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς είναι τεράστια, αλλά τουλάχιστον με το τεχνητό όργανο κερδίζει ακόμη μερικό χρόνο ζωής.

Όπως είχε υποστηρίξει πριν λίγο διάστημα, ο πρόεδρος της καρδιολογικής εταιρείας της Πορτογαλίας, Manuel Carrageta, αν δεν βρεθεί σύντομα το μόσχευμα για τον Πορτογάλο καλλιτέχνη, η εμφύτευση τεχνητής καρδιάς θεωρείται μοναδική λύση.
Λόγω του ιατρικού απορρήτου, το νοσοκομείο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει αυτά που γράφονται, ενώ πηγές από το περιβάλλον του Salvador Sobral αναφέρουν: «Τα μηχανήματα τον βοηθούν στις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού και, έτσι, η κατάστασή του είναι λιγότερο ριψοκίνδυνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.