Ειδησεογραφικό site

Παρανομούν, αλλά τους φταίει η Δικαιοσύνη γιατί το επισημαίνει!

61

Του Γιάννη Σιδέρη 

Σε… τέχνη έχει εξελίξει η κυβέρνηση τη γνωστή λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζητάνε και τα ρέστα»!

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, υψώνοντας προπέτασμα καπνού, προσπάθησε να διαφύγει από την αντισυνταγματική της ενέργεια να παρατείνει τις συμβάσεις των  συμβασιούχων  των ΟΤΑ.

Αντί να απολογηθεί για την καταστρατήγηση του Συντάγματος, επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, επειδή η απόφαση «απαράδεκτα  διέρρευσε στον τύπο». Τυπικώς έχει δίκιο, αλλά η διαρροή μιας απόφασης δεν είναι πρωτοφανές γεγονός και συμβαίνει ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Το παραδέχτηκε  και ο ίδιος ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι «είμαστε η κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας», το παραβιάζουν καθ’ έξιν και καθ’ υποτροπήν! Είναι η τέταρτη  φορά  που αποφάσεις της κρίνονται αντισυνταγματικές. Κατανοεί κανείς την συνταγματική παράβαση που αφορά στις  περικοπές συντάξεων μετά το 2019, στο μέτρο που κρίθηκαν αναγκαίες για να υπηρετηθεί το ευρύτερο σχέδιο της εξόδου από την κρίση ( το γεγονός ότι η δική τους πολιτική, τις κατέστησε αναγκαίες , είναι άλλης φύσεως θέμα).  Αντισυνταγματικός όμως κρίθηκε και νόμος Παππά για τα κανάλια, που στόχευε στην καθυπόταξη της Ενημέρωσης.   Αντισυνταγματικές κρίθηκαν  και οι απολύσεις διοικήσεων στα νοσοκομεία, με τον κ. Πολάκη να επιτίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καλώντας τους οπαδούς του «ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του», και οι συριζαίοι οπαδοί να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και να αποφαίνονται ότι… οι δικαστές προκαλούν!!

Κριτική άσκησε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ξεφεύγοντας και αυτός της ουσίας, δηλαδή της αντισυνταγματικής  παράτασης των συμβάσεων. Βρήκε οδό διαφυγής καταγγέλλοντας τις νυχτερινές διαρροές, τις επιλεκτικές εκμυστηρεύσεις και τον σχολιασμό φαντασμάτων. Επί του πρακτέου όμως,  το πρόβλημα περιεπλάκη γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά να επιστραφούν οι αμοιβές των συμβασιούχων, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα μείνει ούτε  ώρα δουλειάς τους απλήρωτη.  Είναι απορίας άξιον ποιος θα πάρει την ευθύνη να υπογράψει την πληρωμή  των δεδουλευμένων!

Πάντα γίνονταν αυτά, αλλά σέβονταν τη Δικαιοσύνη

Η αντικειμενικότητα επιβάλει να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάλυψε την Αμερική. Γενιές και γενιές υπαλλήλων στην μεταπολιτευτική μας δημοκρατία,  ακολούθησαν εξ’ ανάγκης την ίδια οδό.  Διαδοχικές συμβάσεις  που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συχνά πραγματικές,  σε μικρότερο ποσοστό πλασματικές, και κάποια στιγμή ερχόταν η μονιμοποίηση.

Αυτή ήταν και η πολυδιαφημισμένη – και πολυκαταγγελθείσα – απόφαση του νυν Προέδρου τη Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, όταν επί υπουργίας του, και συμμορφούμενος με οδηγία της Ε.Ε.  μονιμοποίησε  γύρω στις 30.000, και όχι ένα εκατομμύριο που θέλει ο αστικός μύθος, ή μάλλον ο αντικρατικιστικός,  μύθος. Ήταν  κυρίως εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενοι οι οποίοι επί σειράν ετών βρίσκονταν υπό μια αδιέξοδη εκλογική ομηρεία.  Τους άφηναν ξεκρέμαστους με στόχο να τους πάρουν τη ψήφο τους για να τους ξαναυπογράψουν τις συμβάσεις.

Αφού αυτά  συνέβαιναν και πριν, τότε ποιο είναι το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι διττό:

Αφενός είμαστε στην μνημονιακή εποχή και πλέον ενέργειες του στυλ «δεν βαριέσαι, θα το περάσουμε», είναι δύσκολο να έχουν επιτυχή έκβαση. Άλλωστε τέτοιες  ενέργειες  εξαγριώνουν πλέον ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, και δη τους φτωχοποιημένους και τους ανέργους, ενώ κάποτε η κοινωνία τα προσπερνούσε αδιάφορη.

Αφετέρου, είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη υφίσταται τέτοια επίθεση επειδή επισημαίνει αντισυνταγματικότητα κυβερνητικών δράσεων. Και στο παρελθόν κυβερνητικές πράξεις και νόμοι κρίνονταν αντισυνταγματικοί. Οι κυβερνήσεις το αποδέχονταν, προέβαιναν στις  αναγκαίες διορθώσεις και το πράγμα έληγε.

Τώρα  η επιθετικότητα έχει γίνει καθεστώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στα όρια την συνταγματική νομιμότητα  Προσπαθεί να την υπερκεράσει,  και όταν αποκαλύπτεται, βγαίνει στην αντεπίθεση. Μέχρι και δικαστικό πραξικόπημα είχαν καταλογίσει στελέχη του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάρριψη του νόμου Παππά.

Υπάρχει βεβαίως η λύση για να μην τους ενοχλούν οι δικαστικές αποφάσεις:  Να μην παρανομούν!

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.