Ειδησεογραφικό site

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος

18

Την παραίτηση του υπέβαλε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος, Χρήστος Τζανερρίκος, μετά τα όσα ακολούθησαν των δηλώσεών του για την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρώην – πλέον – αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για την τροπολογία της Κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, με συνταγματολόγους να τον «αδειάζουν».

Η παραίτηση του κ. Τζανερρίκου ήρθε δυόμιση μήνες πριν την αποχώρηση του, στα τέλη Ιουνίου, από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Η  πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου ο οποίος εκ του νόμου έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση για την τροπολογία ξεκινά σήμερα στη Βουλή, ενώ αύριο Μεγάλη Τρίτη (11.4.2023) ψηφίζεται. Η κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου για την συμμετοχή ή όχι του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές θα ληφθεί το αργότερο έως τις 5 Μαΐου

Τα σχόλια είναι κλειστά.