Ειδησεογραφικό site

Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι!

69

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία στη σκιά του Brexit. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.» είπε σε δήλωσή της η Τερέζα Μέι. «Προσπάθησα 3 φορές να πείσω τους βουλευτές αλλά δεν τα κατάφερα». Θα μείνει επικεφαλής των Συντηρητικών έως τις 7 Ιουνίου. Τελείωσε τη δήλωσή της με δάκρυα στα μάτια. Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή
Το Brexit που ψηφίστηκε στις 23 Ιουνίου 2016 μπορεί να μην έχει γίνει πραγματικότητα αλλά ανεβάζει και κατεβάζει πρωθυπουργούς στη Βρετανία. Μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον, «θύμα» του έπεσε και η Τερέζα Μέι. Αυτό που πολλοί περίμεναν, αυτό που ακόμη και το ίδιο της το κόμμα απαιτούσε με όλους τους τρόπους, έγινε πράξη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι, η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η πίεση για το Brexit που έχει βαλτώσει ήταν τεράστια. Δεν μπόρεσε να την αντέξει ούτε κι εκείνη που όλες τις προηγούμενες φορές (και ήταν πολλές από τον Ιούλιο του ’16 όταν ανέλαβε καθήκοντα) είχε στυλώσει τα πόδια και αρνούνταν να παραιτηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.